Aktuellt

Blåsmusikens dag 27 maj


Vårkonsert med nyskriven komposition

Hugo Magnusson har skrivit musikstycket ”I sagans land”, som Mjölby ungdomsmusikkår kommer att uruppföra vid vårkonserten den 19 mars på Mjölby kulturscen.

Hur fick du inspiration till stycket?

Oj! Svår fråga. Jag tror att mycket av min inspiration kommer från en del repertoar vi har spelat i MUMK. Musiken jag skriver passar nog in i någon slags äventyrs/filmgenre och då är förstås John Williams en stor inspiratör.

Hur lång tid tog det att komponera?

Ungefär ett halvår. Såklart varierar tiden som läggs ner beroende på inspiration och annat som kommer emellan.

Hugo Magnusson, slagverkare och kompositör. I bakgrunden övriga medlemmar i Mjölby ungdomsmusikkårs orkester.

Nu är det bara någon vecka kvar till premiären. Hur tyckte du det lät idag på repetitionen?

Jo men det börjar falla på plats! Det finns såklart en del kvar att jobba på och man får komma ihåg att det inte bara är mitt stycke som är nytt denna gång. Det blir spännande att höra resultatet under konserten och jag tvekar inte på att det kommer bli bra!

Vad händer nu? Har du någon mer komposition på gång?

Just nu ligger kompositionen lite på vänt på grund av en massa andra projekt. Jag håller dock just nu på att skriva ett storbandsarrangemang och det kan även finnas planer på att skriva en musikal framöver. Det kan vara värt att hålla utkik efter!


Hurra! Även i år har vi tilldelats Vindbonus och den 7 februari var det högtidlig utdelning på Mjölby Stadshotell.

Stort tack till SR Energy för att ni vill stötta vår förening på detta sätt. Det ger oss kraft att fortsätta driva vår verksamhet.

Läs mer om SR Energys Vindbonus här 👉🏻https://srenergy.se/vindbonusar/


Grattis till våra stipendiater!

Stort, varmt och välförtjänt grattis till Tindra Wirf och Sofia Edström som på vår julkonsert mottog varsitt stipendium från fonden till Sven Jönssons minne.

Stipendiet inrättades i samband Mumks grundare, Sven Jönssons, bortgång 1990 och har sedan dess årligen delats ut till personer som särskilt främjat Mjölby Ungdomsmusikkårs verksamhet och därmed Mjölbys musikliv.

Vill du bidra till fonden? Mjölby Ungdomsmusikkår tar tacksamt emot gåvor. Swisha ditt bidrag till 1234 76 35 53 eller betala in till bankgiro 5976-2393. Märk din inbetalning med Sven Jönssons Minnesfond.