Aktuellt

Grattis till våra stipendiater!

Stort, varmt och välförtjänt grattis till Tindra Wirf och Sofia Edström som på vår julkonsert mottog varsitt stipendium från fonden till Sven Jönssons minne.

Stipendiet inrättades i samband Mumks grundare, Sven Jönssons, bortgång 1990 och har sedan dess årligen delats ut till personer som särskilt främjat Mjölby Ungdomsmusikkårs verksamhet och därmed Mjölbys musikliv.

Vill du bidra till fonden? Mjölby Ungdomsmusikkår tar tacksamt emot gåvor. Swisha ditt bidrag till 1234 76 35 53 eller betala in till bankgiro 5976-2393. Märk din inbetalning med Sven Jönssons Minnesfond.


Information om resterande spelningar innan sommarens uppehåll

Måndag 6/6: 

Nationaldagsfirande Skänninge: Vi samlas klockan 9.15 på Verkstadsvägen (långtidsparkeringen vid stationen) i Skänninge. Vi ställer upp och spelar en marsch klockan 9.30. Efter detta går vi genom järnvägstunneln och ställer upp oss på andra sidan stationen på Parkgatan och marscherar klockan 9.40. Klockan 10.00 kommer vi fram till Järntorget där vi kommer att ha en kartongkonsert. Allt klart senast klockan 11.00.

Drillgrupp 3/4 ska ej medverka i Skänninge!

Kulturskolans dag/Nationaldagsfirande i Mjölby: Vi samlas i Mjölby klockan 13.30. Vi ställer upp bakom Gästisscenen och övar på plats Karneval i Oslo ihop med Kulturskolans orkestrar. Klockan 14.00 avmarsch till Hembygdsgården där vi medverkar vid Mjölby kommuns officiella firande. Allt slut i hembygdsgården cirka 15.30.  

Torsdag 9/6 

9:ornas karneval: Vi samlas klockan 14.40 på Dackeskolan. Vi marscherar sedan klockan 15.00 till Lagmansskolan. Allt slut cirka 15.45. 

Fredag 10/6 Skolavslutningar x3 

Vasaskolans avslutning: Samling på Vasaskolan klockan 7.40. Avmarsch till kyrkan klockan 8.00 (slut cirka 8.20). Från kyrkan ordnar vi gemensam busstransport upp till Egebyskolan. 

Egebyskolans avslutning: samling på Egebyskolan när bussarna kommer fram (cirka 8.40). Avmarsch till Hembygdsgården klockan 9.00. Slut i hembygdsgården 9.30. 

Studentfirande: samling på stora torget i Mjölby klockan 10.50. Avmarsch till Kungshögaskolan när studenterna kommer ut (cirka klockan 11.15). Allt slut på Kungshögaskolan cirka 12.00. 

OBS: Ingen repetition fredag 10/6 på kvällen för orkestern. 

Fredag 17/6 Fredagsrep inför Gästis med orkestern klockan 17.00-19.30 (mer info kommer). 

Lördag 18/6 Lördagsparad i Tranås

Samling klockan 10.30 utanför servicehuset Berget på Piratens gata i Tranås. Klockan 11.00 avmarsch och parad på Storgatan. Vi gör ett kort uppehåll vid Coop där vi sedan vänder och går tillbaka. På tillbakavägen stannar vi på torget och gör en kort kartongkonsert. Efter konserten marscherar vi tillbaka till Piratens gata. Allt slut cirka 12.15. 

Tisdag 21/6 Genrep klockan 17.00-19.30 på Kulturscenen med Bröderna Rongedal inför konserten i Gästisparken. Drillen behöver ej vara med då de har separat rep.

Onsdag 22/6 samling på Gästisscenen klockan 16.40. Klockan 17.00 rep och soundcheck. Klockan 18.30 Konsert med bröderna Rongedal. Slut cirka 20.00. 

Fredag 24/6 Midsommarafton dvs inget rep med orkestern. 

Fredag 1/7 Spelning på Brodagen (tid kommer senare) 

OBS! Torsdag 7/7 Tävlingsrepetition på Kulturscenen med orkestern inför konserttävlingen klockan 17.00-20.00. Obligatorisk närvaro! Gäller endast för medföljande musikanter på resan (ej drill)! 

Resa till Schladming lördag 9/7- söndag 17/7 

Efter resan tar vi lite uppehåll fram till dess att skolorna börjar. 

Lördag-söndag 27-28 augusti Upptaktshelg (mer info kommer)

Om man inte kan vara med på något av detta är det viktigt att ni snarast hör av sig till Andreas 072-241 88 11 eller Frida 070-657 69 71. 

Hälsningar från Styrelsen

Klarinettbonanza med Mjölby Ungdomsmusikkår den 20/3 klockan 18:00, Kulturscenen Mjölby

Varmt välkomna till vår konsert Klarinettbonanza med Mjölby Ungdomsmusikkår. Gästsolist är klarinettisten Robert Hegg och förband Kulturskolans orkester Blåsslaget.
Förköp av biljetter kan göras på Elon Ljud & Bild, mediacenter i Mjölby från den 7 mars.
Konserten ingår i konsertserien arrangerad av Mjölby musikråd.

Julkonsert söndagen den 5/12 klockan 15:00 på Mjölby Kulturscen

Så är det äntligen dags för julkosert igen. Välkomna att avnjuta en traditionell konsert i Mjölby Ungdomsmusikkårs anda på Mjölby Kulturscen den 5/12 klockan 15:00. Biljtterna kommer säljas på Media Center (ELON Ljud och Bild), Jerikodalsgatan 4 i Mjölby köpcenter och släpps lördagen den 20/11 klockan 10:00. Eftersom det alltid brukar vara högt tryck på biljetterna gäller det att skynda sig. Vi följer rådande Covid-19 restriktioner och rekomendationer. 

Kallelse till Årsmöte med Mjölby ungdomsmusikkår 2021

Årets årsmöte äger rum fredagen den 22 oktober kl. 18 på Mjölby Kulturscenen (ingång från Kulturskolan).Årsmötet inleds och avslutas med framträdande av orkester och drill.
Föredragningslista och obligatoriska årsmöteshandlingar publiceras på vår hemsida senast 15 oktober. Några exemplar kommer finnas tillgängliga vid mötet.
Motioner/förslag till årsmötet skall vara styrelsen tillhanda senast 4 oktober.
Skulle pandemilägret inte tillåta ett fysiskt möte med många deltagare och framträdande meddelar vi ändringar snarast.
HälsningarStyrelsen

Fira nationaldagen med Mjölby Ungdomsmusikkår

Idag är det Sveriges nationaldag. Traditionellt skulle vi marschat genom Mjölby och avslutat i hembygdsgården tyvärr satte pandemnin stopp för det även i år. Istället har vi tillsammans med Mjölby kommun spelat in vårt framförande som du nu kan njuta av på kommunen hemsida.

https://www.mjolby.se/38589.html

Blåsmusikensdag och Inspelning till nationaldagen 2021-05-22

Äntligen kunde vi samla hela orkestern igen! Efter 1.5år utan framträdanden och mer än ett år sedan hela orkestern övade tillsammans, på grund av Corona pandemin, kunde vi äntligen än en gång samla orkester och drill. Det fick förvisso bli utan publik men med tanke på att vi höll till i Mjölby Hembygdsgård hoppas vi att ni var många som passade på att ta en promenad för att lyssna. På hembygdsgården genomförde vi en kortare marsch samt framförde stycken inför Nationaldags firandet. Allt filmades av Erm vision och kommer att läggas ut på Mjölby kommuns hemsida den 6 juni. Eftersom det sammanföll med Blåsmusikensdag, 22/5, passade vi även på att livesända en liten konsert på vår facebook, kolla gärna!

Mjölby Ungdomsmusikkår 65 år 2021

I år är det 65 år sedan Mjölby Ungdomsmusikkår bildades. Det vill vi uppmärksamma och fira! Här på vår webplats mumk.nu kommer du under året att kunna läsa berättelser från årtiondena 50-talet och framåt. Före detta medlemmar i orkestern berättar där sina minnen. En del var annorlunda, men det mesta är sig likt. Konserterna, resorna, gemenskapen och de roliga händelserna.
Inom kort släpper vi den första berättelsen. Du följer väl med på Mumk:s digitala tidsresa?!

God Jul & Gott Nytt År
önskar
Mjölby Ungdomsmusikkår

Julhälsningen görs i en tid när vi levt med en världsomfattande pandemi.
Inget har varit sig likt under 2020. Vi önskar att året som ligger framför oss ska segra över pandemin och att vi ska kunna återgå till ett läge som liknar det vi tidigare kallade ”normalt”.
Under tiden; ta hand om er och var rädda om varandra. Ha tålamod.

Bilden ovan är skapad av Lars-Åke Pettersson, Mjölby.

Årsmöte

Föreningens årsmötet kommer att äga rum fredagen den 16 oktober kl. 17:00.

Mötet kommer endast äga rum fysiskt fredagen den 16/10 kl. 17:00 i Kulturskolans lokaler med max 50 personer på plats. I år kommer vi inte ha något framträdande av orkester och drill utan orkestern övar som vanligt 17-19 och drillen är lediga men så klart välkomna att anmäla sig till årsmötet. Anmälan till mötet kommer ske via ett Bokat meddelande som skickas ut på söndag 11/10.Mer information om årsmötet hittar du här

Inställd konsert 15 mars

Med anledning av regerings beslut den 11/3 om att förbjuda sammankomster rörande fler än 500 personer har styrelsen i Mjölby Ungdomsmusikkår beslutat att ställa in den planerade konserten på söndag, 15/3.

Vår avsikt är att hitta ett nytt datum för konserten tillsammans med gästartisten under hösten 2020. Vi återkommer så snart som möjligt med ytterligare information här på vår hemsida samt på Facebook.

Söndagen den 15 mars välkomnas ni till en konsert med
Mjölby Ungdomsmusikkår och John Houdi.
Plats: Mjölby Kulturscen Tid: 18:00
John Houdi är en professionell Trollkarl och underhållare i världsklass.
Kombinationen av trolleri, buktaleri och komik blir en spännande och unik kombination. Hans framgångar har lett till en rad priser och utmärkelser.
Detta blir en upplevelse att beskåda och lyssna till.
Du kommer garanterat att fascineras av John och skratta åt hans skämt.
Besökare bjuds på fika i paus.
Mjölby Ungdomsmusikkår tackar sponsorerna som hjälper till att möjliggöra konserten.

Varmt Välkomna


Mjölby Ungdomsmusikkår julkonsert 2019

Årets upplaga av julkonserten med Mjölby Ungdomsmusikkår har precis genomförts.
I år dök ett par nya konsertinslag upp i repertoaren. Härligt med lite nyheter bland de mer traditionella inslagen i konsertprogrammet.

I år ledsagades publiken genom konsertprogrammet av presentatörerna Isabella Blixman och Jonathan Willén. Under konserten tillkännagavs att stödföreningen MUMS skänker hela 35 000 kr till Mjölby Ungdomsmusikkårs verksamhet. Helt fantastistk! MUMS bildades 1989 och har under 30 års tid stöttat verksamheten med betydande belopp. En annan händelse under konserten var att Ordförande Camilla Magnusson och Kassör Fredrik Kåhlin meddelade att det i år utsetts tre personer som alla får ta emot ett stipendium ur Sven Jönssons Minnesfond.
Såväl inom drillkåren som orkestern samt i ledar-och funktionärsstab har pristagarna arbetat och verkat med värdefulla och förtjänstfulla insatser. I år är pristagarna; Sofie Claesson, Hjalmar Ståhlberg samt Pia Hansson.

Mjölby Ungdomsmusikkår önskar er alla en mycket God Jul och ett Gott Nytt År!

Mjölby Ungdomsmusikkår uppmärksammas av välmeriterad soloflöjtist.

Plötsligt händer det, sägs det. I förra veckan hände en lite speciell sak som vi vill berätta för er om.
Mjölby Ungdomsmusikkårs dirigent Andreas Niskala fick ett meddelande i sin inkorg som han inte väntade sig. Helt oförberedd läste han ett meddelande från en person som heter Göran Ståhl.

Göran Ståhl började sin musikaliska bana i Mjölby Ungdomsmusikkår 1966. I Görans yrkesliv har starten på hans musicerande haft stor betydelse. Via fler orkestrar i Mjölby som både Stadsmusikkår och Storband tog Göran sedermera examen vid musikkonservatoriet i Köpenhamn och studier i Schweiz. Han har arbetat i symfoniorkestrar i Österrike och Danmark samt Radiosymfonikerna i Stockholm. Det finns en inspelning från 1988 på en skiva med Mjölby Stadsmusikkår där Göran Ståhl framför Cecil Chaminade ”Concertino Op 107”. Lyssna på stycket via Spoitfy och förstå vilka kvaliteter som krävs för att framföra ett stycke som detta.

Det fina i kontakten med Göran kopplat till Mjölby Ungdomsmusikkår är att det än en gång beskrivs som avgörande att Ungdomsmusikkåren fortfarande lever i enlighet med värderingarna som sattes i verket av Sven Jönsson som grundade Mjölby Ungdomsmusikkår 1956.

Värdet av att ge alla möjligheten att komma i kontakt med musiklivet och det som kan erbjudas i form av meningsfull gemenskap ska inte underskattas. Att tillsammans med andra vara med och skapa något som är större och livskraftigare än vad man kan göra på egen hand bidrar till en större helhet.

Det är med stor glädje och stolthet att vi kan visa på vilka framgångsrika kulturbärare och musikprofiler som har sitt ursprung i Mjölby. Att detta har sin grund i värderingar som än idag genomsyrar Ungdomsmusikkårens verksamhet, borgar för att vi får se fler stjärnskott från vår ”Världsvana och Hemkära” kommun.

Göran Ståhl skänker en gåva till Sven Jönssons minnesfond* som förvaltas i regi av Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi är mycket tacksamma för denna gåva och att vår förening uppmärksammats på detta vis.

*Sven Jönssons Minnesfond, Fond som upprättats till minne av Mjölby Ungdomsmusikkårs grundare där medlemmar och funktionärer ur Ungdomsmusikkåren kan erhålla stipendier för värdefulla insatser och utmärkande prestationer.

Bilden är från 1966. Göran som nybliven musikant. Med Oboe som instrument.Det lackar mot jul!     2019-11-26, biljetterna är slutsålda på rekordtid, vi gör vårt yttersta för att lösa detta så elegant vi kan. Håll utkik efter information via vår FB-sida. Tänk om man skulle få önska sig en större konsertlokal…

Imorgon lördag startar försäljningen av biljetter till Mjölby Ungdomsmusikkårs julkonsert.
Traditionsfyllda tider stundar och årets julkonsert kommer sannerligen inte att avvika från det temat.
Välbekanta julmelodier och möjligen någon överraskning här och där, vilket hör till så här i juletider, kommer att bjudas för er som väljer att skaffa biljetter.

Vi vill passa på att informera om att de senaste åren uppvisat ett mycket stort intresse bland vår publik. Av det skälet ska man inte avvakta för mycket med att skaffa biljetter till den här konserten.

Säljstart för biljetter till årets julkonsert med Mjölby Ungdomsmusikkår sker lördagen den 23 november. Även i år stöttar butiken ”Elon Ljud och Bild – Mediacenter” på Jerikodalsgatan i Mjölby med att ställa upp som försäljningsställe. Detta är vi mycket tacksamma för så se till att besöka butiken för att skaffa er de åtråvärda biljetterna.

Konsert i Vårfrukyrkan i Skänninge

Söndagen den 10 november höll Mjölby Ungdomsmusikkår konsert inför en näst intill fullsatt Vårfrukyrka i Skänninge. Skänninge Lions hade ordnat med arrangemanget och bjudit in Mjölby Ungdomsmusikkår att förgylla en småkall söndagseftermiddag. En dag när den första snön fallit och lyst upp omgivningen i en annars ganska kulen och ruggig novemberdag. Ungdomsmusikkåren bjöd på allehanda musikstycken och spelade dessutom till när åskådarna sjöng med i två psalmer. Vice dirigent Mia Dahl ledsagade publiken mellan konsertstyckena med behagliga presentationer. Nästa tillfälle att lyssna till och uppleva Mjölby Ungdomsmusikkår sker i samband med den traditionsenliga julkonserten. Då är förstås drillen med på noterna och uppträder tillsammans med orkestern. Håll utkik på våra sociala medier efter information om säljstart för biljetterna.

Årsmöte med Mjölby Ungdomsmusikkår

Det har blivit dags att summera verksamhetsåret 2018-2019.
Detta gör vi fredagen den 18 oktober kl 18:00 på Lagmansskolans Aula, Kulturscenen. Vi får se och lyssna till drill och orkester och vi deltar i sedvanliga årsmötesförhandlingar. Varmt välkomna!
I bifogad länk kan ni ta del av styrelsens utkast till verksamhetsberättelse.
Verksamhetsberättelse Mjölby Ungdomsmusikkår 2018-2019.


Silvermedalj vid Svenskt Mästerskap i Blåsmusik 2019!

Så här drygt ett dygn efter att själva tävlingsmomentet genomfördes tillkännagavs att Mjölby Ungdomsmusikkår erövrade en silvermedalj i Svenska Mästerskapet i Blåsmusik 2019. I mycket hård konkurrens och med ett rejält utmanande pliktstycke bland de tre framförda musikstyckena under tävlingen lyckades Ungdomsmusikkåren ta en hedrande silver-medalj i SM i blåsmusik. Tävlingen avgjordes under Svensk Blåsmusikfestival i Linköping. Det är en fantastisk prestation som genomförts och nu är ungdomarna förtjänta av att njuta av den här framgången.

Mjölby Ungdomsmusikkår siktar högt – Utmanar i SM-klassen

Kommande helg 12- 14 september genomförs Svensk Blåsmusikfestival i Linköping, med deltagande från mer än 1100 musikanter från 39 orkestrar. Passa på att besöka festivalen och njut av blåsmusik i alla dess former.

Läs mer om festivalen här!

Naturligtvis medverkar Mjölby Ungdomsmusikkår vid festivalen med en konsert på Farbror Melins torg kl 15, lördagen den 14 september. Innan dess utmanar Mjölby Ungdomsmusikkår två etablerade och välmeriterade orkestrar, Hemvärnets Musikkår Göteborg och Uppsala Blåsarsymfoniker om SM-titeln 2019. Uppsala Blåsarsymfoniker är regerande Svenska Mästare och har i ”bagaget” bl a 3 SM- titlar och ett VM guld. Mjölby Ungdomsmusikår startar sin del i tävlingen (division 1 SM-klass) kl 13:15 i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress.

Att delta i den här tävlingen innebär förstås ett riktigt stretchmål för ungdomarna. Men Andreas Niskala, föreningens dirigent menar att orkesterns mycket höga högstanivå i dagsläget möjliggör att vi vågar utmana oss själva att spänna bågen ordentligt den här gången. -”För orkestern är det motiverande och inspirerande att delta i tävlingsmomentet. Detta är genomförbart tack vare den modell och samarbete som finns mellan Mjölby Ungdomsmusikkår och Mjölby Kulturskola”.

Kom och lyssna och heja fram orkestern under tävlingen i Crusellhallen!!

Läs mer om festivalens blåsorkestertävlingar här!

Musikalresa med MUMS

Mjölby Ungdomsmusikkårs stödförening (MUMS) anordnar lördagen den 12 oktober musikalresa till Stockholm och föreställningen ”En värsting till syster”. Det finns fortfarande platser kvar, så passa på att följa med och se denna fantastiska musikal! Mer information om resan och hur du bokar den hittar du genom att klicka här.

Ett första pris i konserttävlingen och ett 2:a pris i marschtävlingen!

Mjölby Ungdomsmusikkår reste i onsdags morse (26 juni) mot Nordtyska Hattstedt. Den europeiska sommarhettan mötte Mjölbyungdomarna på väg ner på tysk mark men efter ett par stopp på vägen och besök i Hansa Park har man fått mäta krafterna med många andra orkestrar i marsch och konserttävlingar vid internationella musikfestivalen i Hattstedt, som genomförs under temat ”musiken känner inga gränser”. Totalt deltar ett 20-tal olika orkestrar.

I konserttävlingen framförde Mjölby Ungdomsmusikkår ”A Star Wars Saga”, ett medley ur filmmusiken skriven av John Williams. Vidare i tävlingen spelades även stycket ”Ponte Romano” av Jan Van der Roost. Det senare stycket utgör också pliktstycke i SM-tävlingen där Ungdomsmusikkåren deltar under Svensk Blåsmusikfestival senare i september i år. Båda styckena bedömdes av 3 internationella domare utifrån parametrar som, intonation, samtidighet, musikalitet mm. Orkestrarna får ett slutomdöme i kategori 3, 2 och 1, där kategori 1 innebär särskild utmärkelse.

Marschtävlingen bedömdes utifrån delvis andra kriterier. Förutom att gå i takt och med rätt fot bedömdes steglängd, avstånd mellan leden i musikkåren samt uppmärksamhet på kommandon som halt mm. Under marschtävlingen spelade Ungdomsmusikkåren ”Europa Mars” och ”Kungliga Göta Signalregementes marsch”.

Under en pampig avslutsceremoni tillkännagavs att Mjölby Ungdomsmusikkår fått det högsta slutomdömet i konserttävlingen. Ett första pris. I bedömningen av marschtävlingen kammade man hem ett 2:a pris. Camilla Magnusson, ordförande i Mjölby Ungdomsmusikkår samt dess dirigent Andreas Niskala är mycket stolta och glada över utmärkelserna. Mjölby Ungdomsmusikkår har återigen visat prov på god musikalitet och att allt vårt hårda arbete med att tolka musiken har belönats och uppmärksammats.

Internationell musikfestival i Hattstedt

Bild: Prisceremoni vid festivalen i Hattstedt 2013

Idag (onsdagen den 26 juni) gav sig ett 80-tal förväntansfulla musikanter, drillare och ledare från Mjölby Ungdomsmusikkår sig iväg i två bussar med siktet inställt på norra Tyskland och den lilla orten Hattstedt. För 13:e gången genomförs där en Internationell Musikfest under mottot –” Musiken känner inga gränser”. Mer än 1000 deltagare från ett 20 föreningar medverkar med konserter, parader, marschtävlingar, paradtävlingar samt konserttävlingar. Merparten av deltagande musikföreningar kommer från Tyskland, de internationella deltagarna är från Polen, Ungern och Sverige.

Mjölby Ungdomsmusikkår deltar för andra gången i festivalen, förra tillfället var 2013. Även denna gång deltar Ungdomsmusikkåren i två tävlingsmoment, marsch och konsert. Utöver detta blir det konserter och parader samt tillfälle att umgås och knyta kontakter med deltagare från andra musikföreningar.

Ambitionerna hos ungdomar och ledare i Mjölby Ungdomsmusikkår är att representera Sverige och Mjölby och vår blåsmusiktradition genom väl genomförda framträdanden på hög nivå, samt att nå uppsatta mål i tävlingsmomenten. Allt detta med glädje och kamratskap där alla får vara med och alla är viktiga för gruppens gemensamma prestation.

Följa Mjölby Ungdomsmusikkår via Facebook under deras resa och stötta dem med inlägg och kommentarer!

Gästiskonsert med Martin Almgren

Onsdagen den 19 juni kl 18:30 är det dags för Mjölby Ungdomsmusikkår att medverka vid Sommarmusik i Gästis.

I år tillsammans med 2015 års Idolvinnare Martin Almgren!

Martin släppte sitt debutalbum ”Can’t Hold Me Down” även detta år. 2018 medverkade han i melodifestivalen där han tog sig via den tredje deltävlingen i Malmö till finaltävlingen i Globen. Förutom att verka som soloartist har han länge varit sångare i hemortens drygt hundraåriga Manskör Harmoni.

Missa inte denna spännande konsert vid kanten av Svartån i ett sommarlummigt Mjölby.

Fri Entré!

Arrangör: Föreningen  Musik i Gästis

Klicka här för att läsa mer om Sommarmusik i Gästis

Skolavslutningar & Studentfirande

Nu står Sommarlovet runt hörnet och väntar och Mjölby Ungdomsmusikkår förgyller även i år flera avslutningar och examen.

Vi marscherar med Lagmansskolans 9:or vid det traditionella karnevalståget torsdagen den 13 juni. Tåget utgår från Dackeskolan klockan 15 och går genom Centrum, längs Järnvägsgatan och avslutas på Lagmansskolans skolgård.

På kvällen samma dag marscherar vi med Blåklintsskolans elever till Kyrkan. Samling på skolgården för första marschen som avgår klockan 16:40 och marsch nummer två avgår från Blåklintsskolan klockan 18:10.

Fredagen den 14 juni marscherar vi med elever och personal från Vasaskolans skolgård klockan 08:00 till Kyrkan. Sedan blir det marsch från Egebyskolan klockan 09:00 till Hembygdsgården.

Fredagens sista marsch för Mjölby Ungdomsmusikkår, blir med studenterna från Dackeskolan och Kungshögaskolan, som utgår från Stora Torget cirka klockan 12:00.

Nationaldagsfirande 6 juni

Fira Nationaldagen tillsammans med oss i Mjölby Ungdomsmusikkår! Vi framträder både vid firandet i Skänninge och Mjölby.

Skänninge
Marsch kl 9:45 från Järnvägsstationen till Järntorget i gamla Skänninge, där Nationaldagen firas med Nationaldagstal och framträdande av Mjölby Ungdomsmusikkår.

Arrangör: Lions Club, Skänninge

Klicka här och läs mer om Skänninge Nationaldagsfestival 5 och 6 juni:

Mjölby
Marschtåg med Mjölby Ungdomsmusikkår i spetsen avgår från Gästisparken kl 14:00 till Hembygdsgården, där det blir traditionellt Nationaldagsfirande med framträdande av kören Stämbandet, Kulturskolan och Mjölby Ungdomsmusikkår. Nationaldagstal av Ebba Hogstadius och utdelande av kulturstipendiet och ungdomskulturstipendiet.

Arrangör: Mjölby kommun samverkar med Sya Skidklubb, MSE, Mjölby Scoutkår, Mjölby Hembygdsförening, Mjölby Orienteringsklubb

Klicka här och läs mer om Nationaldagsfirandet i Mjölby:


Missa inte Kulturskolans dag som pågår 6 juni kl 10:30 – 13:30 i Mjölby City och i Gästisparken. Här kan du se och höra Kulturskolans olika ensembler framträda samt prova på Bild & Form samt Drill & Dans.

Klicka här och se programmet för Kulturskolans dag

Vårfirande

Bild från Valborgsfirande 2018

Fira våren med oss i Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi framträder vid följande vårfiranden:

30 april  Valborgsmässofirande i Mjölby. Avmarsch från Stora Torget 19:15 mot Hembygdsgården. Konsert i Hembygdsgården.

1 maj  Vårväkt i Mjölby. Avmarsch från Lundby Kapell 07:00. Efter ankomst till Hembygdsgården konsert.

2019-03-03 Konsert med Mjölby Ungdomsmusikkår

Utöver gästsolisterna Jeanette Hetland och Felix Rothman får Ungdomsmusikkåren besök av Kulturskolans yngsta orkester,
”Happy Band”.

Ta med rabattchecken och skaffa biljetter hos Media Center.

2019-03-01 Konsert med Mjölby Ungdomsmusikkår
”Stjärnor och Planeter” Gästsolister Jeanette Hetland och Felix Rothman.

Leta fram era rabattcheckar som vi fick vid julkonserten.

Biljetter säljs på Media Center Audio Video i Mjölby.

Varmt Välkomna!

2018-12-04 SLUTSÅLT!

Biljetterna till Mjölby Ungdomsmusikkårs Julkonsert är slutsålda. Vi hänvisar ivriga besökare hjärtligt välkomna tillbaka till nästa konsert under andra halvan av mars. Vi återkommer självfallet med uppgifter om datum och tid för nästa konsert. Mjölby Ungdomsmusikkår önskar en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR! 


2018-11-29
  Parad & Konsert med Tomteorkestern

Det lackar mot jul och på söndag 2 december är det 1:a advent.

Medlemmar ur Mjölby Ungdomsmusikkår deltar med ”Tomteorkester” vid årets start på julskyltningen i Mjölby köpcentrum.

Hålltider att vara uppmärksamma på;
Samlingsmusik på Stora Torget i Mjölby från kl 12:50.

Därefter marsch från torget till köpcentrum cirka kl 13 med julmusik under en halvtimme.

Tomteorkestern marscherar sedan vidare mot hembygdsgården.

Välkomna!

 2018-11-17  Julkonsert 2018

Välkommen till årets julkonsert med Mjölby Ungdomsmusikkår
”Drömmen om en jul hemma”.

Söndagen den 9 december kl 15:00 på Mjölby Kulturscen.

Presentatörer av programmet är Albin Johansson och Lisa Nordstrand.


Förköp av biljetter sker hos Audio Video Mediacenter i Mjölby.
Biljettpriset är 120 kr och inkluderar entré, fika och garderobsavgift.
Fri entré för barn/ungdomar. OBS! Barn och Ungdom behöver biljett (utan kostnad) för att kunna garanteras plats. Kontant betalning eller Swish. 

2018-09-09 Svensk Blåsmusikfestival 

Den 13-16 september pågår Svensk Blåsmusikfestival i Linköping. Festivalen firar 20-års jubileum och hela 30 orkestrar med drygt 1100 musikanter framträder med konserter, parader. Festivalen avslutas på söndagen med Tattoo i SAAB arena.

Mjölby Ungdomsmusikkår medverkar i festvalen under lördagen den 15 september.

Blåsorkestertävling: Klockan 09:30 tävlar Mjölby Ungdomsmusikkår i den ”öppna klassen” på scenen i Crusellhallen, Linköping Konsert & Kongress. Fri entré, ta med familj, vänner, grannar och kom och heja på!

Parad:  Mjölby Ungdomsmusikkår startar klockan 11:15 från S:t Persgatan vid Linköpings Stadshus. ParadvägS:t Persgatan – Storgatan – S:t Larsgatan – Nygatan – Lilla Torget – Repslagaregatan – S:t Larsparken – Ågatan – Gråbrödragatan – S:t Persgatan -(Konserthusparken)

Konsert: På Farbror Melins Torg framträder Mjölby Ungdomsmusikkår klockan 13:30.

Läs mer om festivalen påhttp://svenskblasmusik.se/

2018-08-13 Tävlingsframgångar under 18. Euro-Musiktage

Foto: Martin Forssen

Under helgens tävlingar vid 18. Euro-Musiktage i Heikendorf deltog Mjölby Ungdomsmusikkår i tre tävlingsmoment; ”Euro-Musikparade”, konserttävling och marschtävling.

I ”Euro-Musikparade” där man marscherar och spexar genom staden blir man bedömd av 11 invånare från Heikendorf, fick Ungdomsmusikkåren en 4:e placering utav nio medverkande orkestrar.

Under lördagens konserttävling framförde Ungdomsmusikkåren 1:a satsen i Gustav Holst First Suite Ess samt Around the World in 80 days av Otto M Schwarz. Domarna delade ut hela 81,75 poäng (av 100 möjliga) till Ungdomsmusikkåren vilket gav guldmedalj och en 4:e placering.

Även vid söndagens marschtävling blev det guldmedalj då Mjölby Ungdomsmusikkår framförde Kungliga Göta Signalregementes marsch, Fallskärmsjägarmarsch och Under blågul fana. Ungdomsmusikkåren fick här en andra placering med hela 85,98 poäng (av 100 möjliga).

Konserttävling

Marschtävling (del 1)

2018-08-10 18. Euro-Musiktage

I helgen (10-12 augusti) medverkar Mjölby Ungdomsmusikkår vid ”18. Euro-Musiktage” i den nordtyska staden Heikendorf i närheten av Kiel.

Det är 6:e gången som Ungdomsmusikkåren deltar i festivalen, första gången var 1987. Vid årets festival medverkar 22 orkestrar från fyra olika nationer.

Under festivalen pågår konserter och marscher både på ”stan” och på festivalområdet. Under programpunkten ”Euro-Konzert” kommer Mjölby Ungdomsmusikkår att tillsammans med Ungdomsorkestern Göta Lejon från Göteborg och värdorkestern Show Brassband Heikendorf uppträda tillsammans. Båda dessa orkestrar gästade Mjölby Ungdomsmusikkår vid vår jubileumsfestival 2016.

Mjölby Ungdomsmusikkår kommer även att delta i tre av tävlingsgrenarna som arrangeras under festivalen. Under lördag eftermiddag deltar Ungdomsmusikkåren i konserttävlingen och innan dess har man på förmiddagen medverkat ”Euro-Musik Parade” ett tävlingsmoment där publiken utser vinnaren. På söndag förmiddag tävlar Ungdomsmusikkåren i marsch där man kommer att framföra Kungliga Göta Signalregementes marsch, Fallskärmsjägarmarsch och Under blågul fana.

Mer information om Ungdomsmusikkårens deltagande i festivalen hittar du genom att klicka här.

2018-08-03 Internationell musikfestival

I slutet av juni genomfördes den 19:e internationella musikfestivalen i Mjölbys ”blåsmusikvänort” Bad Bramstedt i norra Tyskland. Från Mjölby medverkade både Mjölby Stadsmusikkår och Mjölby Storband.

Även nio ungdomar ur Mjölby Ungdomsmusikkår deltog i den internationella ungdomsorkester som sätts samman i samband med festivalen och som medverkar med konserter under helgen.

Ungdomarna i orkestern träffas veckan innan själva festivalhelgen för att öva in ett konsertprogram och för att umgås och lära känna varandra. Orkestern har en lång tradition och startades redan vid den 3:e internationella festivalen 1969. Dirigent för orkestern 2018 var Ivar Hellesnes som i vanliga fall verkar i Oslo.

Från Mjölby Ungdomsmusikkår medverkade: Sandra (flöjt), Julia (flöjt), Mia (flöjt), Emma (altsaxofon), Markus (trumpet), Karin (trumpet), Jenny (horn), Simon (horn) och Elliot (tuba).

2018-06-28  Broarnas Dag

Fredagen den 29:e juni firas Broarnas Dag i Mjölby. Mjölby Ungdomsmusikkår framträder med marsch från Stora Torget/Kyrkan kl 17 till Kanikeplan, där det blir en konsert direkt i anslutning till marschen.

2018-06-21  Sol, vind och vatten

Sol, vind och vatten är tre källor för energi men också tre naturelement som man kan få känna av om man vistas utomhus. Onsdagskvällens Gästiskonsert bjöd på alla dessa element. När orkester, drill och solist träffades tidigt på kvällen för ljudprov på Gästisscenen, öste regnet ner och några funderade på hur mycket publik det skulle komma en kväll med sådant ruskväder? Då klockan närmade sig 18:30 kom vinden och blåste bort regnet och när väl konserten med Mjölby Ungdomsmusikkår och Lina Hedlund startade började himlen att ljusna upp och gräsmattan framför scenen fylldes med publik.

Sol, vind och vatten var också titeln på det första extranumret som fick avsluta konserten. Men innan dess framfördes massor av härlig musik bland annat; Bayersk Polka med Hjalmar Ståhlberg som solist på baryton, ett knippe melodier ur gruppen Queen`s repertoar i Queen Greatest Hits, några melodier från Astrid Lindgrens sångskatter tillsammans med Lina Hedlund och ett hyllningsmedley med Lill-Babs låtar. Lina höll också ”discoskola” för publik och medverkande när hon och orkestern framförde Stay the Night.

Då publiken applåderat fram ett andra extranummer, tittade solen fram på himlen och Lina och orkestern avslutade denna fantastiska kväll med melodin Leva livet ur hyllningspotpurriet till Lill-Babs.

2018-06-18  Gästiskonsert med Lina Hedlund

Nu på onsdag den 20 juni kl 18:30 är det dags för Mjölby Ungdomsmusikkår att tillsammans med sångerskan Lina Hedlund medverka i Sommarmusik i Gästis.

Lina är kanske mest känd som discodrottning och en av medlemmarna i popgruppen Alcazar, nu på onsdag blir det ett lite bredare spektra av musik med bl a sånger ur Astrid Lindgrens värld, musik av Ted Gärdestad och Ed Sheeran och naturligtvis även smakprov ur Alcazar´s repertoar.

Välkommen till en stunds livemusik framförd i ”direktsändning” i hjärtat av Mjölby! 

Arrangör: Musik i Gästis

2018-06-13  Sommarlov

Nu står Sommarlovet runt hörnet och väntar och Mjölby Ungdomsmusikkår förgyller även i år flera avslutningar och examen.

Vi marscherar med Lagmansskolans 9:or vid det traditionella karnevalståget torsdagen den 14 juni. Tåget utgår från Dackeskolan klockan 15 och går genom Centrum, längs Järnvägsgatan och avslutas på Lagmansskolans skolgård.

På kvällen samma dag marscherar vi med Blåklintsskolans elever till Kyrkan. Samling på skolgården för första marschen som avgår klockan 17:10 och marsch nummer två avgår från Blåklintsskolan klockan 18:40.

Fredagen den 15 juni marscherar vi med elever och personal från Vasaskolans skolgård klockan 08:00 till Kyrkan. Sedan blir det marsch från Egebyskolan klockan 09:00 till Hembygdsgården.

Fredagens sista marsch för Mjölby Ungdomsmusikkår, blir med studenterna från Dackeskolan och Kungshögaskolan, som utgår från Stora Torget klockan 12:00.

Mjölby Ungdomsmusikkåren vill passa på att önska alla ett skönt och härligt Sommarlov!

2018-06-05  Nationaldagsfirande & Kulturskolans dag

Den 6 juni framträder vi i Mjölby Ungdomsmusikkår vid firandet av vår Nationaldag både i Skänninge och i Mjölby samt vid Kulturskolans dag.

Skänninge
Avmarsch från Järnvägsparken (Parkgatan) 09:45 till Järntorget i gamla Skänninge, där blir det nationaldagstal och musik av Mjölby Ungdomsmusikkår.

Läs mer om programmet genom att klicka här

Arrangör: Lions Club Skänninge & St:a Ingrid Gille Hembygdsförening

Mjölby
Kulturskolans dag
I anslutning till firandet av nationaldagen pågår Kulturskolans dag. Med framträdanden av ensembler i Mjölby City och på Gästisscenen 10.30 – 13.30.

Firandet av Kulturskolans dag avslutas med marschtåg från Gästisparken till Hembygdsgården klockan 14:00 där Mjölby Ungdomsmusikkår också medverkar.

Arrangör: Kulturskolan

Nationaldagsfirande
Marschtåget med Mjölby Ungdomsmusikkår i täten anländer ca klockan 14:15 till Hembygdsgården.

Programmet bjuder på sång och musik av Kulturskolan, Stämbandet och Mjölby Ungdomsmusikkår. Årets högtidstalare är Eva Andersson, ordförande i Region Östergötland. Årets kulturstipendium delas ut av Jörgen Oskarsson, kommunfullmäktiges ordförande.

Programmet i Hembygdsgården avslutas klockan 15:30.

Konferencier: Frida Knutsson

Läs mer om programmet genom att klicka här

Arrangör: Mjölby kommun i samverkan med Sya Skidklubb, MSE, Mjölby Scoutkår, Föreningen HjärtLung, Mjölby Scoutkår samt Mjöby Hembygdsförening

2018-05-16 Programblad 2018

Nu finns vårt Programblad att läsa här på vår hemsida. I Programbladet presenteras ungdomar som spelar och drillar i föreningen, du kan också se några bildcollage från vad vi gjorde under 2017 och vår ordförande, dirigent och ledare för drillen skriver några rader om vår verksamhet. Vi delar även ut den tryckta varianten av Programbladet vid kommande framträdanden.  

Klicka på bilden nedan för att läsa Programbladet och missa inte den ”instoppade” filmen på sidan 10, från vårt deltagande i marschtävlingen under WJMF 2017 (World Youth Music Festival Zürich) där Mjölby Ungdomsmusikkår vann en guldmedalj.

2018-04-29 Vi firar vårens ankomst

Passa på att fira våren med oss i Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi framträder vid följande vårfiranden:

30 april  Valborgsmässofirande i Mjölby. Avmarsch från Stora Torget 19:15 mot Hembygdsgården. Konsert i Hembygdsgården.

1 maj  Vårväkt i Mjölby. Avmarsch från Lagmansskolan 07:00. Efter ankomst till Hembygdsgården konsert.

2018-03-20  Vinnare i musikfrågeleken

Vid vår konsert ”Vart är vi på väg?” den 18 mars på Mjölby Kulturscen, bjöd vi in publiken och sponsorlag till en musikalisk frågelek.

Bland alla inlämnade rätta svaren finns det nu tre stycken lyckliga vinnare i publikfrågeleken:

Camilla Avenstedt Malmberg; Presentkort hos Blåklintsbuss
Anna Johansson; Kaffebryggare från Anderssons Elektriska
Maria Ljungblad; Resväska från Gunnes Väskor

Vi gratulerar vinnarna och tackar också Ni andra som deltog i vår publikfrågelek.

I tävlingen mellan våra tre sponsorlag blev det laget från MUMS (Mjölby Ungdomsmusikkårs Stödförening) som tog hem segern, grattis till Er! Grattis även till lagen från Blåklintsbuss och Anderssons Elektriska som fick dela på en andraplacering, efter det rafflande slutet då tekniken inte riktigt var på ”vår sida”. Vi nådde ändå ett slutresultat efter att våra domare och frågeställare Jappe och Magnus styrt upp det hela på bästa sätt.

Vi passar även på att tacka all publik som med sitt glada humör och alla många och långa applåder inspirerade alla medverkande ungdomar till att gör sitt bästa.

2018-03-11  Erbjudande – till MUMS medlemmar!

Som medlem i Mjölby Ungdomsmusikkårs Stödförening (MUMS) betalar du endast 90 kr för entrébiljett (inkl. garderobsavgift) till konserten – ”Vart är vi på väg?- en musikalisk frågelek” den 18 mars kl 18 på Mjölby Kulturscen med Mjölby Ungdomsmusikkår.

Passa på att köpa din biljett redan nu hos Mediacenter Audio Video i Mjölby.

2018-03-01  Konsert 18 mars – Biljettsläpp!

Söndagen den 18 mars bjuder vi in till konserten; Vart är vi på väg?” – en musikalisk frågelek med Mjölby Ungdomsmusikkår och våra gäster Rampljuset, från Kulturskolan. Publiken och våra sponsorlag från Blåklintsbuss, Anderssons Elektriska och MUMS (Mjölby Ungdomsmusikkårs stödförening) tävlar i en musikalisk frågelek.

Frågeställare & domare: ”Jappe” Arvidsson & Magnus Lystam

Biljetter: Vuxna 130 kr (inkl. garderob), Barn/ungdom fri entré. Kontant betalning eller Swish. Förköp hos Mediacenter Audio & Video i Mjölby, kvarvarande biljetter säljs i entrén från klockan 17 på konsertdagen. Medlemmar i MUMS betalar endast 90 kr.

Konserten ingår i Mjölby Musikråds konsertserie  

2017-12-20  God Jul & Gott Nytt År

Vi i Mjölby Ungdomsmusikkår vill önska alla en riktigt God Jul och allt det bästa inför det nya musikåret 2018.

2017-12-06  Du har väl köpt biljett till vår Julkonsert?

Årets julkonsertpresentatörer Julia och Markus vill påminna om vår Julkonsert på Mjölby Kulturscen nu på söndag kl 15.

Passa på att köpa biljetter av Patrik och hans medarbetare på Mediacenter Audio Video i Mjölby.

Eventuella kvarvarande biljetter säljes på konsertdagen i entrén från klockan 14.

2017-11-21  Biljetter till vår Julkonsert

Nu kan du förköpa biljetter till vår Julkonsert av Patrik och hans medarbetare på Mediacenter Audio Video i Mjölby!

https://sv-se.facebook.com/MediacenterAB/

2017-11-15   Julkonsert 10 december

Välkommen på Julkonsert söndagen den 10 december kl 15 på Mjölby Kulturscen.

Mjölby Ungdomsmusikkårs orkester och drill medverkar tillsammans med Kulturskolans körer som framträder med luciatåg.

Vuxen: Entré & Fika 100 kr
Barn och Ungdom fri entré

Förköp av biljetter påbörjas inom kort hos Mediacenter i Mjölby, vi informerar här och på Facebook när vi släpper förköpsbiljetterna. 

Överblivna biljetter säljs i entrén före konserten. Kontant betalning eller Swish.

Barn och Ungdom fri entré, behöver biljett (utan kostnad) för att kunna garanteras plats.

Välkomna!

2017-11-05   Kyrkokonsert i Vårfrukyrkan 12 november

Söndagen den 12 november klockan 16 ger Mjölby Ungdomsmusikkår kyrkokonsert i Vårfrukyrkan i Skänninge.

Det blir bland annat musik ur Lejonkungen, svensk folkmusik i form av Lästringe gånglåt samt klassisk brittiskt blåsmusik av Gustav Holst i stycket First suite in Ess och mycket mera.

Konserten arrangeras av Lions Club Skänninge i samverkan med Svenska kyrkan, Skänninge församling.

2017-09-12   Svensk Blåsmusikfestival

Kommande helg 15-17 september pågår Svensk Blåsmusikfestival i Linköping. Mjölby Ungdomsmusikkår medverkar lördagen den 16 september med:

10:40  Konsert på Farbror Mellins Torg

12:15  Marsch genom Linköping City

Under festivalen pågår mängder av konserter och framträdanden utöver detta blir det tävling i Svenska mästerskap för blåsorkestrar och ett Tattoo på SAAB aren på söndag eftermiddag. Här kan du läsa mer om allt detta och om festivalen.

2017-08-16   Blåsmusikfestival i Boxholm

Boxholmsmusikfestival 2017

Lördagen den 26 augusti är det åter dags för musikfestival i Boxholm. Naturligvis medverkar Mjölby Ungdomsmusikkår under dagen med marscher och konsert.

Vi framträder:
11:30 vid Festivalmarschen
14:00 Konsert i Folkets Park
16:00 Marsch från Folkets Hus till Folkets Park

Här hittar Du mer information om festivalen

2017-07-17   Guld & Bronsmedalj

Efter tio dagar på resande fot är vi nu hemma från vår turné till Tyskland och Schweiz. Tillsammans har vi många härliga minnen och upplevelser med i bagaget hem till Mjölby. Utöver detta har vi ”packat upp” både en guldmedalj och en bronsmedalj från tävlingarna i ”Welt Jugend Musik”. Vi hade som mål med tävlandet i Zürich att förbättra vårt resultat från förra gången och vi lyckades göra detta både i konserttävlingen, där vi fick en bronsmedalj och i marschtävlingen där det blev guldmedalj.

Under vår resa till Vechta och Zürich har vi mötts av fantastisk gästfrihet från våra musikvänner i Gymnasialkapelle Blech från Vechta och Stadt Jugendmusik Zürich. Vi har också mött en entusiastisk publik vid våra många framträdaden under turnén.

Mjölby Ungdomsmusikkår vill passa på att önska alla en fortsatt trevlig sommar och vi framträder nästa gång vid Boxholmsfestivalen den 26 augusti.

2017-06-28   Världs Ungdomsorkester festival i Zürich 6-10 juli

För femte gången medverkar Mjölby Ungdomsmusikkår i Welt Jugend musikfestval som 2017 anordnas 6- 10 juli i staden Zürich i Schweiz.

wjmf_plakat_A4_print_DIY_Sida_3

Festivalen startades 1985 och det är sjätte gången som den går av stapeln. Denna gång är det drygt 80 ungdomsorkestrar från hela världen som träffas i Zürich för att framträda med konserter och marscher. På festivalen kan man också tävla i marsch, konsert, slagverksensemble samt storband. Totalt medverkar detta år drygt 3 600 ungdomar under festivalen.

Mjölby Ungdomsmusikkår reser med hela 75 personer till Schweiz för att utmana sig själva och tävla i både marsch- och konserttävlingen. Ett viktigt moment i att utveckla oss både musikaliskt och att stärka och utveckla oss som grupp.

Som en första anhalt på vår resa kommer vi att besöka våra vänner Gymnasial Kapelle i Vechta. En musikförening som Mjölby Ungdomsmusikkår haft kontakt med sedan mitten av 60-talet.

Väl i Zürich får vi möjlighet att träffa våra vänner i Stadt Jugend Musik Zürich som vi första gången lärda känna 2012 och som var på besök hos oss i Mjölby 2014. Vi kommer tillsammans genomföra två konserter under vårt besök i Zürich.

Vår målsättning är att återvända till Mjölby med två fina priser i de båda tävlingsmomenten, ett kvitto på det arbete som dagligen läggs ner av våra ungdomar, instruktörer, lärare, ledare och föräldrar. Allt detta möjliggörs genom att vi ”korsbefruktar” föreningens styrkor med Kulturskolans kompetens.

Mer information om festivalen hittar du via: http://www.wjmf.ch/en/

2017-06-22   Musikalisk Energi

I strålande solsken bjöd igår kväll Mjölby Ungdomsmusikkår och Nassim Al Fakir hela publikhavet i Gästisparken på musikalisk energi så det hette duga!

Tillsammans blev det bland annat allsång till några av Astrid Lindgrens mest kända melodier och Nassim trummande på allt från kongas till barnvagnar. Publiken fick även hjälpa till att med ljud och gester illustrera både bastrumma, Hi-hat och virveltrumma. Det blev också ett rejält gympapass när Nassim fick hela publikhavet att hoppa och studsa i låten ”Hej jag heter Bengt”.

Mjölby Ungdomsmusikkår vill tacka Musik i Gästis för att vi fick möjlighet att framträda tillsammans med Nassim. Vi vill självklart också tacka Nassim för två roliga och utvecklande dagar med repetitioner och konsert. Tack också för att du med din positiva musikaliska energi laddat våra batterier inför vår nästa utmaning; medverkan vid Welt Jugend Musikfestival i Zürich i början av juli, där vi ska tävla både i marsch och konsert.

2017-06-14   Gästiskonsert med Nassim 21 juni

Onsdagen den 21 juni klockan 18:30 är det dags för Mjölby Ungdomsmusikkår att medverka i sommarens program på Gästisscenen.

Denna gång har vi glädjen att framträda tillsammans med Nassim Al Fakir känd för många som bl a programledare i Bolibompa och även aktuell som en av utmanarna i årets Gladiatorerna. 

Nassim är förutom programledare och skådespelare också en talangfull sångare och musiker, vilket Ni kommer att få uppleva vid vår konsert tillsammans med Nassim.

Välkomna till en härlig stund med ”live” musik i hjärtat av Mjölby.

Arrangör: Musik i Gästis    Mer info om Musik i Gästis och konsertserien: Musik i Gästis

gästis 2017

2017-06-12  Skolavslutningar

Som brukligt framträder vi i samband med skolavslutningar och examen under veckan.

sommarlov_2017

Först ut är Lagmansskolans 9:or som vi marscherar tillsammans med vid det traditionella karnevalståget torsdagen den 15 juni. Tåget utgår från Dackeskolan klockan 15 och går genom centrum, längs Järnvägsgatan och avsultas på Lagmansskolans skolgård.

På kvällen samma dag marscherar vi med Blåklintsskolans elever till Kyrkan. Samling på skolgården för första marschen som avgår klockan 17:10 och marsch nummer två avgår från Blåklintsskolan klockan 18:40.

Fredagen den 16 juni marscherar vi med elever och personal från Vasaskolans skolgård klockan 08:00 till Kyrkan. Sedan blir det marsch från Egebyskolan klockan 09:00 till Hembygdsgården.

Fredagens sista marsch för Mjölby Ungdomsmusikkår, blir med studenterna från Dackeskolan och Kungshögaskolan som utgår från Stora Torget klockan 12:00.

Vi i Ungdomsmusikkåren vill passa på att önska alla ett skönt och härligt sommarlov!

2017-05-04  Nationaldagsfirande i Skänninge & Mjölby

nationaldagen

Mjölby Ungdomsmusikkår medverkar vid firandet av vår Nationaldag både i Skänninge och i Mjölby.

Skänninge

Avmarsch från Järnvägsparken (Parkgatan) 09:50 till Järntorget i gamla Skänninge, där blir det nationaldagstal av Marie Lönneskog Hogstadius och framträdande av bl a Mjölby Ungdomsmusikkår.

Arrangör: Lions Club Skänninge & St:a Ingrid Gille Hembygdsförening

Läs mer om programmet på: http://www.skanningelions.se/

Mjölby

Marschtåget med Mjölby Ungdomsmusikkår i täten anländer ca klockan 14:15 till Hembygdsgården.

Musik framförs av Kulturskolan, Stämbandet och Mjölby Ungdomsmusikkår. Högtidstal av Britt-Marie Bjälnes, ordförande i Företagarna. Kommunfullmäktiges ordförande, Jörgen Oskarsson, delar ut årets kulturstipendium till Sune Björk och ungdomskulturstipendiet till Karin Sandell. Från scenen i hembygdsparken delas även flaggor ut.

Programmet i Hembygdsgården avslutas klockan 15:30.

Konferencier: Roland Borell

Arrangör: Nationaldagskommittén i samarbete med Mjölby Scoutkår och Mjölby Hembygdsförening

Läs mer om programmet på: http://www.mjolby.se

2017-05-04  Kulturskolans dag

Kulturskolan loggaI anslutning till firandet av nationaldagen pågår Kulturskolans dag. Klockan 10:30 -13:30 underhåller Kulturskolans ensembler i Mjölby City och på Gästisscenen.

Firandet av Kulturskolans dag avslutas med marschtåg från Gästisparken till Hembygdsgården klockan 14:00 där Mjölby Ungdomsmusikkår också medverkar.

Arrangör: Kulturskolan

2017-05-04  Invigning av nya Gästisscenen

Nya scenen i Gästisparken

Lördag den 6 maj blir det invigning av den nybyggda scenen i Gästisparken. Klockan 10:45 marcherar Mjölby Ungdomsmusikkåren och Mjölby Stadsmusikkåren från kyrkan till Gästisparken.

Klockan11-12:  Invigningsceremoni med kommunalråd Cecilia Burenby och Gästisgruppen samt en invigningskonsert med de båda musikkårerna.

Mer information hittar Du på : Musik i Gästis

2017-05-03  Programblad 2017

Då har vi nöjet att även här på vår hemsida presentera vårt programblad för säsongen 2017. Här kan Du läsa mer om vår förening och dess verksamhet och det finns även en del ”återblickar” i bilder från vårt jubileumsår 2016.

 

2017-04-27  Vårfirande

Passa på att fira Valborg och vårens ankomst tillsammans med oss i Mjölby Ungdomsmusikkår.

våren 2017

Vi framträder vid följande firanden:  

28 april Valborgsmässofirande i Mantorp. Avmarsch från Vifolkaskolan 18:00 till Klämmestorpsskolan. Efter ankomst konsert vid skolan. 

30 april  Valborgsmässofirande i Mjölby. Samlingsmusik på  Stora Torget 19:00, avmarsch mot Hembygdsgården 19:15. Konsert i Hembygdsgården. 

1 maj  Vårväkt i Mjölby. Avmarsch från Lundby Kapell 07:00. Efter ankomst till Hembygdsgården konsert.

2017-03-22 Vilket Drag!

I söndags var det fullt ”drag” på Mjölby Kulturscenen då Mjölby Ungdomsmusikkår tillsammans med Julia Wilhelmsson gav konserten ”Soullegendarer”.

Förutom Mjölby Ungdomsmusikkårs orkester och drill framträdde även orkestern Mjölbyblåsarna från Kulturskolan, både själva och tillsammans med Mjölby Ungdomsmusikkår.

Många applåder och busvisslingar hördes från en helnöjd publik som fick uppleva en härlig mix av unga musikanter, som tillsammans med drillen och Julia, visade upp ”lokalproducerad” kultur när den är som bäst.

2017-03-01  Förköp av konsertbiljetter

Hos Mediacenter i Mjölby finns det nu möjlighet till förköp av biljetter till konsertern Soullegandare. 

Pris: Vuxen 120 kr, barn & skolungdom fri entré.

Betalning: Kontanter eller Swish.

Överblivna biljetter säljs i entrén på konserdagen från kl 17.

Affisch Soullegender2017

2017-02-21  Konsert 19 mars

Affisch del av - beskuren

Söndagen den 19 mars kl 18 är det dags för Mjölby Ungdomsmusikkårs abonnemangskonsert. Denna gång är temat ”Soullegendarer”  och som namnet antyder blir det en konsert med soulmusik i fokus.

Förutom Mjölby Ungdomsmusikkår medverkar Julia Wilhelmsson med sång och hon kommer även att vara konsertens presentatör. Dirigent för konserten är Andreas Pettersson och Ungdomsmusikkåren gästas av orkestern Mjölbyblåsarna, från Kulturskolan.

Konsertplats: Mjölby Kulturscen

Konserten ingår i Mjölby Musikråds abonnemangsserie.

Inom kort kommer vi att släppa biljetter för förköp till denna konsert. Vi återkommer med information om detta här på vår hemsida och på Facebook.

2017-02-16  Vi uppdaterar och bygger om

bygga om 2

Vi håller just nu på att ”bygger om” och uppdaterar vår hemsida, vi ber om ursäkt för detta och hoppas Ni har överseende!

Under kommande veckor fyller vi på med aktuell information och lite nytt bildmaterial och det kan hända att vi även byter utseende på sidan.

2016-12-21  Julhälsning

julkort-webben-2016

Vi i Mjölby Ungdomsmusikkår vill önska alla en riktigt God Jul och allt det bästa inför det nya året.

Klicka här, och lyssna till när vi framför Happy X-mas vid vår julkonsert ”Julefrid i Juletid” på Mjölby Kulturscen den andra advent.

We wish all our friends abroad a Merry Christmas and a Happy new Year!

2016-11-25  Tomteorkestern

1a-advent

Ta chansen och lyssna till Mjölby Ungdomsmusikkårs egen Tomteorkester som framträder den 1:a advent i Mjölby. Klockan 13 blir det tomteparad från Stora Torget till Köpcentrum där det sedan blir konsert med många härliga julmelodier.

Har Du ännu inte köp biljett till vår Julkonsert den 4 december på Mjölby Kulturscen, så passa på att göra det hos Mediacenter i Mjölby.

2016-11-17   Julefrid i Juletid

affisch-inscannad-bearb-2

Välkommen på vår traditionella Julkonsert söndagen den 4 december kl. 15:00 på Mjölby Kulturscen.

Kulturskolans körer medverkar med luciatåg.  

Förköp av biljetter hos Mediacenter i Mjölby, överblivna biljetter säljs i entrén före konserten. Kontant betalning eller Swish.

Vuxen: Entré & Fika 100 kr

Barn och Ungdom fri entré, behöver biljett (utan kostnad) för att kunna garanteras plats.

2016-11-14   Årsmöte

Orkester och drill framträder vid årsmötet

Orkester och drill framträder vid årsmötet

Fredagen den 11 november hade Mjölby Ungdomsmusikkår årsmöte på Mjölby Kulturscen. Mötet inleddes och avslutades med ett kort framträdande av orkester och drill.

Sofie Larsson omvaldes till ordförande, nya ledamöter i styrelsen blev Jessica Svärdell som ersätter Göran Stedt samt Markus Borell, som ersätter Emma Decker som suppleant.

Det blev även omval i den musikaliska ledningen med Andreas Pettersson som dirigent och Maria Dahl som vice dirigent. Även drilledningen är intakt där det blev omval på Lillemor Rehn, Frida Gustafsson och Jessica Svädell.

I samband med årsmöte utdelades Sven Jönsson stipendiet som detta år tilldelades Maria Dahl och Örjan Albrektsson.

2016-10-03  Biljettsläpp

Då har vi släppt biljetter för extern försäljning till vår Jubileumskonsert, lördagen den 22 oktober kl 15 på Mjölby Kulturscen.

Du är välkommen att köpa Din biljett hos Mediacenter i Mjölby. Pris Vuxna 60 kr/pp. Barn & Skolungdom har fri entré men behöver biljett (utan kostnad) för att kunna garanteras plats.

Mediacenter i Mjölby: http://www.audiovideo.se/mjolby

Eventuella överblivna biljetter säljes på konsertdagen i entrén från kl 14.

För Dig som varit med i Mjölby Ungdomsmusikkår under de gångna 60-åren (ungdom eller förälder) finns det fortfarande möjlighet att anmäla Dig till tidernas återträff! Läs mer på: http://mumk.nu/jubileumsfest/

2016-09-18 Tidernas återträff!!

Vi hälsar alla ungdomar och föräldrar som varit med i Mjölby Ungdomsmusikkår under de gångna 60-åren välkomna till vår Jubileumskonsert och efterföljande Jubileumsfest den 22 oktober.

  • Konsert kl 15 på Mjölby Kulturscen, entré 60 kr
  • Fest kl 18:30 på Norrgårdens utbildningscentrum med buffé och underhållning, pris 200 kr

Passa på att redan nu försäkra Dig om en plats till denna Jubileumsfest och/eller  till föregående Jubileumskonsert genom att boka via kassor@mumk.nu eller genom att ringa 072-743 60 55 (Anneli Johansson).

Det går givetvis bra att anmäla sig till enbart konsert/fest. 

Vi ber Dig vid anmälan att ange ev. matallergier.

Betalning görs senast en vecka efter anmälan till ungdomsmusikkårens Bg: 5976-2393. Märk inbetalningen med ”Jubileum” och namn på deltagare. Via e-post kommer Du att få bekräftelse på ditt deltagande. Vid entré till konsert och fest visar Du upp din bekräftelse.

2016-09-13  Svensk Blåsmusikfestival 2016

logo-blasfestival_utan-datum

Vid årets upplaga av Svensk Blåsmusikfestival i Linköping kommande helg 16-18 september, medverkar vi i Mjölby Ungdomsmusikkår under lördagen med konsert, vid paraden och i tattoo.

Du kan lyssna och titta på Mjölby Ungdomsmusikkår:

11:30 Konsert på Farbror Mellins Torg.

13:00 Parad, som utgår från Borggården

18:00 Tattoo på Linköpings Arena

Läs mer om festivalen och se hela festivalprogrammet på: http://svenskblasmusik.se/

2016-09-13  BT 70 – år

Som en del av jubileumsfirandet av BT -70-år, anordnar Toyota familjedag för sina medarbetare den 17 september.

Mjölby Ungdomsmusikkår finns naturligtvis på plats och medverkar vid invigningen av familjedagen, klockan 10:00 vid huvudentrén till företagets anläggning i Mjölby.

2016-08-31  Sorgens tid

Vi i Mjölby Ungdomsmusikkår har nåtts av det ofattbara beskedet att vår hedersmedlem och tidigare dirigent Tomas Herrgårdh avlidit. Tomas började sin musikaliska bana i Ungdomsmusikkåren, under 10 år på 2000-talet var han dirigent och före det vice dirigent i några år.

I denna ofattbara stund av sorg fladdrar många ljusa och fina minnen förbi hos oss som hade förmånen att lära känna Tomas. Hans förmåga att stimulera och inspirera ungdomar var ett av hans många signum och med sin rutin och sitt positiva sätt stöttade han och vägledde även oss som ledare och funktionärer.

Våra tankar går just nu till hans nära och kära och vi känner en oerhörd saknad efter en musikant, blåsmusikvän och godhjärtad medmänniska som lämnat oss allt för tidigt.

Sofie Larsson

Ordförande

2016-08-18  Nostalgia Racing Days 2016

mantorp racing

Kommande helg 19-21 augusti genomförs Nostalgia Racing Days på Mantorp Park, ett eldorado för den som är intresserad och gillar klassiska bilar. Under helgen blir det racing, bilutställningar, marknad, bilparad, mm.

Även i år finns vi i Mjölby Ungdomsmusikkår på plats på lördagen och marscherar och konserterar mellan kl 12-13.

Läs mer om evenemanget på: http://www.nostalgiaracingdays.se/

2016-08-08  BLÅKLINTSBUSS 20 ÅR

Blåklintsbuss NY 2013Söndagen den 14 augusti finns Mjölby Ungdomsmusikkår på plats då Blåklintsbuss firar 20 år med öppet hus kl 10-14 vid sin anläggning på Kyrkogatan 30 i Mjölby.

Mjölby Ungdomsmusikkåren framträder c:a kl 12:00-12:30 med marsch och konsert tillsammans med Brureband, en mindre grupp musikanter ur Ungdomsmusikkåren.

Välkommen att lyssna till oss och samtidigt besöka Blåklintsbuss som bl a visar upp sina bussar och bjuder på fika.

2016-07-05  BLÅSMUSIK PÅ STAN-HELA DAN

Alla orkestrar framför Happy vid Jubileumsfestivalens avslutning.

Då har vår Jubileumsfestival ”Blåsmusik på stan-hela dan!” klingat ut och den sista gästorkestern har rest hem idag på morgonen.

Vi i Mjölby Ungdomsmusikkår vill passa på att tacka alla medverkande som gjorde dagarna till det festfyllda eldorado av blåsmusik som vi önskade och hoppades på.

Vi vill även tacka publiken som kom och lyssnade till alla fantastiska orkestrar, även om vädret under lördagen inte var det allra bästa.

Stort tack också till våra Jubileumspartners, Sponsorer, Mjölby Kommun, Lions, Mjölby City, FC Turabdin, Kulturskolan och MUMS för gott samarbete och stöd.

Vill också tacka alla föräldrar i Ungdomsmusikkåren som ställt upp och arbetet med allt praktiskt som behövs för att få allt att fungera. Utan Er insats och engagemang i föreningen kan vi inte genomföra detta.

Nu tar vi sommarledigt några veckor innan det i augusti är dags för alla våra 100 fantastiska ungdomar i orkester och drill att starta upp verksamheten med framträdanden och övningar. Vi har en spännande höst framför oss med bland annat Jubileumskonsert den 22 oktober.

Glad Sommar!

Sofie Larsson
Ordförande

2016-06-23  VILKEN SUCCÉ!

Onsdagens konsert i Gästisparken med Gunhild Carling och Mjölby Ungdomsmusikkår bjöd på allt från steppdans till smäktande vackert trombonspel. Kvällens många konsertbesökare bjöds på en härlig blandning av musik och smittades av Gunhilds underbara energi. 

Ungdomsmusikkåren vill passa på att tacka Gunhild för två spännande och utmanande dagar med repetitioner och konsert, många skratt och många härliga minnen tar vi med oss från detta samarbete och vem vet, kanske vi möts igen på någon scen framöver…..

Stort tack även till arrangören Musik i Gästis som gav oss denna möjlighet.

2016-06-15  GÄSTISKONSERT MED GUNHILD CARLING

Onsdagen den 22 juni kl 18:30 är det dags för Mjölby Ungdomsmusikkår att framträda tillsammans med Gunhild Carling i Gästisparken.

Gunhild-Carling-Foto-Johan-Blome-2012-n4Välkommen till en härlig utomhuskonsert i hjärtat av Mjölby!

Vi kan lova en fartfylld och spännande konsert med energiknippet Gunhild som solist som tillsammans med alla duktiga ungdomar i Mjölby Ungdomsmusikkår framträder på Gästisscenen.

Konserten ingår i serien Sommarmusik i Gästis som arrangeras av föreningen Musik i Gästis .

Ta gärna med egen stol eller filt att sitta på. Fri entré.

2016-06-09  SKOLAVSUTNINGAR

Som traditionen bjuder framträder Mjölby Ungdomsmusikkår vid veckans skolavslutningar 

sommarlov 1

Först ut marscherar vi tillsammans med Lagmansskolans 9:or vid deras festliga Karnevalståg. Tåget avgår från Dackeskolan torsdagen den 9 juni 15:00. Marschen går till Lagmanskolans skolgård via Centrum- Järnvägsgatan.

På kvällen den 9 juni marscherar vi tillsammans med Blåklintsskolans elever till Kyrkan. Samling på Blåsklintsskolans skolgård för första marsch 16:50 , för andra marschen är det samling 18:20.

Fredagen den 10 juni 08:00 är det Vasa Skolans tur att marschera till Mjölby Kyrka tillsammans med oss för att fira sin skolavslutning. Samma dag leder vi marschtåget för Egebyskolans elever. Avmarsch från skolgården 09:00 till Hembygdsgården, via Skänningevägen och Centrum. 

Vi i Ungdomsmusikkåren önskar alla elever och personal ett skönt och härligt Sommarlov!!

2016-06-05  NATIONALDAGSFIRANDE

Den 6 juni kan Du fira Nationaldagen med Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi framträder både vid firandet i Skänninge och i Mjölby! 

nationaldag_205540773

Skänninge: Avmarsch från Järnvägsparken (Parkgatan) 09:50 till Järntorget i gamla Skänninge, där det blir nationaldagstal av Peter Borring och framträdande av bl a Mjölby Ungdomsmusikkår.

Läs mer om arrangemanget på: http://www.skanningelions.se/program

Arrangör: Lions Club i Skänninge 

Mjölby: Samling i Gästisparken 13:50 för avmarsch 14:00 mot Hembygdsgården.Under firandet bjuds på musik av Kulturskolan, Kören Stämbandet samt Mjölby Ungdomsmusikkår.

Under dagen pågår Kulturskolans dag kl 10:30-13:30 i Gästisparken och på Jerikoldalstorget med mängder av framträdanden av Kulturskolans olika ensembler och elever.

Läs mer om hela arrangemanget på:  http://www.mjolby.se/29031.html

Arrangör: Nationaldagskommittén i samarbete med Mjölby Scoutkår och Mjölby hembygdsförening

2016-06-05  JUBILEUMSFESTIVAL 2 JULI – Blåsmusik på stan – hela dan

jubileumsfestival till webb

Lördagen den 2 juli firar vi vårt 60-års jubileum med festival – Blåsmusik på stan – hela dan!

Då kommer flera av våra vänner som vi lärt känna under årens lopp till oss i Mjölby och firar med oss.

Det blir:

  • Konserter på Gästisscenen under dagen av våra gäster
  • Defileringsmarscher från Stora Torget till Gästisparken av medverkande orkestrar
  • Parad på Kungsvägen med alla medverkande orkestrar
  • Jätteorkester där alla 320 musikanter och drillare tillsammans framför tre musikstycken

Detaljerat program och information hittar Du på: Jubileumsfestival

2016-04-27  VÅRFIRANDE

sippor

Passa på att fira Valborg och vårens ankomst tillsammans med oss i Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi framträder vid följande tillfällen:  

29 april Valborgsmässofirande i Mantorp. Avmarsch från Vifolkaskolan 18:00 till Klämmestorpsskolan. Efter ankomst konsert vid skolan. 

30 april  Valborgsmässofirande i Mjölby. Samlingsmusik på  Stora Torget 19:00, avmarsch mot Hembygdsgården 19:15. konsert i Hembygdsgården. 

1 maj  Vårväkt i Mjölby. Avmarsch från Lagmansskolan 07:00. Efter ankomst till Hembygdsgården konsert.

2016-04-13  MARSCHPREMIÄR

Vid MSE:s Familjedag lördagen den 9 april blev det en ovanligt tidig premiär på marschsäsongen för Mjölby Ungdomsmusikkår. Förutom marsch blev det en timmas konsert i strålande solsken för orkester och drill. Som en av flera lokala föreningar deltog vi med monter i utställningstältet där vi presenterade vår förening och verksamhet.

SAM_1549

Vårens första marschframträdande vid MSE:s Familjedag.

SAM_1546

Många besökare passar på att titta och lyssna till Mjölby Ungdomsmusikkår i det härliga vårvädret.

IMG_0211

Vår monter i utställningstältet där vi informerade besökarna om föreningen och vår verksamhet.IMG_0219

Även vår stödförening, MUMS var på plats i utställningstältet på MSE:s Familjedag för att värva nya medlemmar.

2016-04-05  MSE FAMILJEDAG

FLYER-Familjedag-MSE-webb

Lördag den 9 april  kl. 11-15 anordnar MSE Familjedag på Mjölby kraftvärmeverk.

Du är välkommen att besöka den nya anläggning och lära dig mer om fjärrvärme och elproduktion.

Dagen kommer innehålla musik, rundvandring och ”prova-på-aktiviteter” för hela familjen. Temat för dagen är ”fritid” och 12 lokala föreningar kommer att medverka.

Mjölby Ungdomsmusikkår framträder kl 12.

Mjölby Kraftvärmeverk finns på Sörby Industriområde, Lockarsgatan 6.

2016-03-23  VINNARE I VÅRT MUSIKKRYSS

Vid vår konsert ”Congratulations” den 20 mars på Mjölby Kulturscen bjöd vi in publiken till att lösa ett musikkryss.

Bland alla inlämnade rätta svaren finns det nu tre stycken lyckliga vinnare som gissat närmast på skiljefrågan, de får från vår konsertsponsor Anderssons Elektriska i Mjölby kvalitetsutrustning till köket för bakning och matlagning.

Vinnarna är:

1:a pris  (Matberedare)   Birgitta Delius

2:a pris (Elvisp)  Anita & Janne Wahlström

3:e pris  (Stavmixer)   Inger Dahl

Det lösenord vi sökte var: Gossmusikkår som var ”ena halvan” av vad som grundade Mjölby Ungdomsmusikkår, den andra delen musikanter kom från Östgötaflickorna. Tillsammans bildades 1956 en musikkår där både pojkar och flickor kunde spela tillsammans. En sak som idag kan ses som självklar med som absolut inte var det på 50-talet.

Rätt svar på skiljefrågan: 8,745 meter sladd låg nerstoppad i glasburken.

Vi gratulerar vinnarna och tackar också Ni andra som deltog i vårt musikkryss!

Vi passar även på att tacka all publik som med sitt glada humör och alla många och långa applåder inspirerade alla medverkande ungdomar till att gör sitt bästa.

Stort tack även till alla ledare och föräldrar som hjälper till och gör det möjligt att genomföra ett sånt här arrangemang.

2016-03-19  I MORGON ÄR DET DAGS FÖR KONSERT

I morgon är det dags för vår konsert ”Congratulations” kl 18 på Mjölby Kulturscen tillsammans med vår gästartist Niclas Pettersson. Vi gästas också av Kulturskolans orkester Crazy Notes.

Under konserten blir det musikkryss under ledning av vår gästartist och med vinster från vår konsertsponsor Anderssons Elektriska i Mjölby.

Biljettkassan öppnar från kl 17.

Välkomna!

20160319_103953

Bild från dagens repetition med orkester, drill och gästartist

Klicka här! och läs artikel i Corren om vår gästartist och konserten

2016-03-14  VINNARE

Från inskickade rätta svar på vår frågetävling har vi nu dragit 5 st. vinnare som vinner var sin biljett till vår konsert ”Congratulations” den 20 mars kl 18 på Mjölby Kulturscen.

Läs mer om vilka vinnarna är och vilka de rätta svaren är

 VÅR KONSERT 20 MARS

biljettNu har Du chansen att tävla och vinna en biljett till Mjölby Ungdomsmusikkårs konsert ”Congratulations” söndagen den 20 mars kl 18, på Mjölby Kulturscen. Vi drar 5 st. vinnare bland de rätt inskickade svaren. Läs mer

2016-02-29  CONGRATULATIONS – KONSERT & MUSIKKRYSS

mjölby ungdomsmusikkår congratulations ver 2 Affisch som bild

Söndagen den 20 mars kl 18 hälsar Mjölby Ungdomsmusikkår alla välkomna till Konsert & Musikkryss på temat ”Congratulations” på Mjölby Kulturscen.

Temat syftar naturligtvis på att Mjölby Ungdomsmusikkår detta år firar 60 – års jubileum och konserten är en liten ”tjuvstart” på vårt firande detta år.

Som gästartist och kryssledare har vi bjudit in Skänningesonen Niclas Pettersson, som nu mera arbetar som frilansande artist, men som i sin ungdom bland annat spelade med i Mjölby Ungdomsmusikkår. Våren 2011 erhöll Niclas Mjölby Kommuns kulturstipendie.

Gästorkester: Crazy Notes från Mjölby Kulturskola.

Entré: Vuxen 100 kr / Barn & Ungdom fri entré.  Förköp hos Mediacenter i Mjölby

Överblivna biljetter säljes vid entrén från kl 17:00 på konsertdagen.

Kontant betalning och Swish.

Konserten ingår i Abonnemangsserien som arrangeras av Mjölby Musikråd.

Konsertsponsor: Andersson Elektriska i Mjölby AB

2016-01-24  UPPTAKTSDAG & TAMBURMAJORSUTBILDNING

Lördagen den 23 januari var det dags för vårterminens upptaktsdag tillsammans med orkestern ”Crazy Notes” från Kulturskolan. Fokus var det på repertoaren inför abonnemangskonserten den 20 mars.

Parallellt med upptaktsdagen var det tamburmajorsutbildning i Lagmanshallen för drillare ur grupp 1 och 2.

SAM_1523

Jan Selim dirigerar när Kulturskolans orkester ”Crazy Notes” och Mjölby Ungdomsmusikkår repeterar.

SAM_1509

En välfylld Kulturscen då 85 musicerande ungdomar deltog på upptaktsdagen.

SAM_1536

Andreas instruerar hornsektionen

SAM_1527

Ett gäng koncentrerade ungdomar övar inför kommande konsert den 20 mars.

SAM_1539

Drillgrupp 1 & 2 har tamburmajorsutbildning under ledning av Jessica och Lillemor.

2015-12-13 JULHÄLSNING

47-God_Jul__NorwegianVi i Mjölby Ungdomsmusikkår vill önska alla en riktigt God Jul och allt det bästa inför det nya året.

Nästa år firar vi vårt 60-års jubileum och det kommer vi att fira både med musikfestival under sommaren och med jubileumskonsert i oktober!

Genom att klicka här, kan du lyssna till när Johanna Hansson framförde ”Karl-Bertil Jonssons julafton” på vår julkonsert den andra advent.

2015-12-01 JULMUSIK

bild (8)I regn och rusk framträdde vår Tomteorkester på första advent i Mjölby Centrum. Vill Ni lyssna till ännu mera julmusik är Ni alla hjärtligt välkommen till En Sagolik Julkonsert på Mjölby Kulturscen söndagen den 6 december kl 15, då vi tillsammans med Kulturskolans körer bjuder på härlig julmusik och luciatåg.

Ni slipper regn och rusk men det kanske faller en och annan snöflinga och blir lite frost. I pausen bjuder vi på lussebulle och kaffe/saft. Biljettförsäljning från kl 14 i entrén. kontant betalning eller Swish. Vuxna 100 kr. Barn & Ungdom fri entré.

2015-11-23 1:a  ADVENT I MJÖLBY

julen-i-mjolby-2015

Söndagen den 29 november medverkar Mjölby Ungdomsmusikkårs egen Tomteorkester med tomteparad genom city. Paraden utgår från Hembygdsgården kl 14:00. Efter ankomst till Jerikodalstorget ges en liten julkonsert.

Arrangör: Mjölby City i samverkan

2015-11-16  EN SAGOLIK JULKONSERT

julkonsert 2014 besk

Välkommen till En Sagolik Julkonsert söndagen den 6 december kl 15 på Mjölby Kulturscen tillsammans med Mjölby Ungdomsmusikkår.

Kulturskolans körer medverkar med stämningsfullt luciatåg.

Entré & Fika 100 kr
Barn och Ungdomar fri entré

Biljetter säljes vid entrén. Kassan öppnar 14:00 ENDAST kontant betalning samt Swish.

2015-10-29  ÅRSMÖTE

Fredagen den 16 oktober höll Mjölby Ungdomsmusikkår årsmöte på Mjölby Kulturscen, mötet inleddes och avslutades med ett kortare framträdande av orkester och drill.

Det blev omval på de flesta poster i styrelsen som nu består av: Sofie Larsson (Ordförande), Anneli Johansson (Kassör), Helena Decker, Göran Stedt, Jesper Olofsson, Albin Johansson, Frida Gustavsson, Moa Magnusson (Ledamöter), Göran Andersson och Emma Decker (Suppleanter).

Det blev även omval på posterna som dirigent  och vice dirigent, med Andreas Pettersson och Maria ”Mia” Dahl. Till ledare för drillen utsågs Lillemor Rehn och till vice drilledare valde mötet Frida Gustavsson och Jessica Svärdell. Andreas Pettersson och Lillemor Rehn ingår så som dirigent och drilledare även i styrelsen som adjungerande ledamöter.

Styrelsens ordförande Sofie Larsson delade vid mötet ut stipendier ur ”Sven Jönssons minnesfond” till Hannes Malm, Melker Gustafsson och Markus Kjelsson, som fick diplom och 500 kr vardera. Styrelsens motivation till stipendiet löd: ”Hannes, Melker och Markus har genom åren med flit och lojalitet verkat i Mjölby Ungdomsmusikkår och har på ett föredömligt sätt fungerat som god förebild för andra ungdomar i föreningen”.

2015-10-04  STIPENDIUM

SAM_1503

Ordföranden Sofie Larsson och dirigent Andreas Pettersson tog emot checken på hela 10 000 kr i Mjölby Kyrka på lördagseftermiddagen.

Odd Fellow logen Magnus Ladulås i Mjölby fyller i år 100 år och firar detta genom att dela ut ett antal stipendier. En av mottagarna är Mjölby Ungdomsmusikkår som vid lördagens offentliga högtid i Mjölby Kyrka, fick ta emot en check på hela 10 000 kr. Övriga stipendiater var Barncancerfonden, Svenska Kyrkans lokala diakoni samt Restaurang och Livsmedelsprogramet på Dackeskolan. Logens motivation för att tilldela ett av stipendierna till Mjölby Ungdomsmusikkår löd. ”- Verksamheten gör och har gjort mycket nytta och PR för Mjölby”

I samband med kvällens jubileumsmiddag var Mjölby Ungdomsmusikkår tillsammans med Dackeskolans Restaurang och Livsmedelsprogram inbjudna till att presentera sina respektive verksamheter för logens gäster.

IMG_0317

Övermästaren Erik Henriksson tackar ordförande Sofie Larsson och dirigent Andreas Pettersson för kvällens information om Mjölby Ungdomsmusikkårs verksamhet.

2015-09-13  GULDMEDALJ

SAM_1495

Under helgens Blåsmusikfestival i Linköping genomfördes förutom konserter, marscher och tattoo också mästerskap för blåsorkestrar. Mjölby Ungdomsmusikkår under ledning av Andreas Pettersson var en av de tävlade orkestrarna och framförde Gandalf ur ”Sagen om Ringen”, Engelsk Folk Song Suite av Ralph Vaughan Williams och Karneval i Oslo.

Vid prisceremonin under lördagskvällens konsert i Konsert & kongress tilldelades Mjölby Ungdomsmusikkår högst poäng och där med en guldmedalj! Totalt deltog sex orkestrar i tävlingen.

En mycket glad och stolt Andreas tog emot detta glädjande besked på scenen i Crusellhallen tillsammans med övriga dirigenter. ”- En jätte eloge till våra fantastiska ungdomar som verkligen presterade sitt bästa under tävlingen”, säger en upprymd Andreas efter att ha stigit ner från scenen. Föreningens ordförande Sofie Larsson tillägger ” – Guldmedaljen är till våra härliga ungdomar och till Andreas som med sitt stora engagemang outtröttligt jobbar med ungdomarna i orkestern för att uppnå allt detta. Vi som var och lyssnade på tävlingen fick dessutom uppleva hur han dirigerar med hjärtat och skapar fantastisk musik tillsammans med våra ungdomar.   

2015-09-04  BLÅSMUSIKFESTIVAL

Helgen 11-13 september firas i Linköping Svensk Blåsmusikfestival. Vi i Mjölby Ungdomsmusikkår medverkar under lördagen, kom gärna och hör och se oss!!

  • 09:40 Konserttävling i Crusellhallen (Konsert & Kongress) Fri entré
  • 11:15 Parad genom Linköping Centrum
  • 12:30 Konsert på Stora Torget
  • 14:00 Marsch från Tinnerbäcksbadet till Farbror Mellins Torg, efter alla orkestrars ankomst stort ”Massband” med alla medverkande orkestrar, sedan marsch till Konsert & Kongress

Läs mer om festivalens alla olika programpunkter på: http://svenskblasmusik.se

2015-08-16  NOSTALGIA RACINGDAYS PÅ MANTORP PARK

mantorp racing

Lördagen den 22 augusti framträder Mjölby Ungdomsmusikkår mellan klockan 11 – 12 på Nostalgia Racingdays som firas på Mantorp Park helgen 21-23 augusti.

Läs mer om eventet: http://www.nostalgiaracingdays.se/

2015-08-16  INVIGNING BIRGER JARLS HALLEN I SKÄNNINGE

birger-jarls-hall

Mjölby Ungdomsmusikkår framträder i samband med invigningen av Birger jarls hallen i Skänninge kommande helg. Ungdomsmusikkåren marscherar lördagen 22 augusti klockan 09:30 från torget i till hallen, där invigning förättas av kommunstyrelsens ordförande Cecilia Vilhelmsson och Elisabeth Moborg, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Läs mer om invigningen: http://www.mjolby.se/27350.html

2015-08-12  BLÅSMUSIKFESTIVALAffisch_2015 musikfestival i Boxholm

Boxholms Musikkår bjuder även i år in till musikfestival i Boxholm lördagen den 15 augusti. Mjölby Ungdomsmusikkår är naturligtvis bland de medverkande orkestrarna. Passa på och kom och lyssna till vår konsert i Folkets Park klockan 12:30. Vi genomför marsch klockan 10:45 från Folkets Hus till invigningen klockan 11:00 i Folkets Park samt klockan 15:15 från ICA-Parkeringen till Folkets Park. Vi medverkar även vid den stora festivalmarschen som utgår från Folkets Hus med början klockan 14:00.

Läs mer om festivalen: Boxholms Musikkår

2015-07-24   EJO 2015

Bad Bramstedt (Niels) (13)

Under den ”18:e Internationales Musikfest” som gick av stapeln helgen tredje till femte juli i Bad Bramstedt i norra Tyskland, framträde den Europeiska Ungdomsblåsorkester – EJO (Das 1. Europäische Jugendorchester). Orkestern bestod av 74 ungdomar i åldern 14 – 25 år från ett flertal Europiska länder. Från Mjölby Ungdomsmusikkår medverkade Emilia Jonsson (flöjt), Benjamin Hansson (trombon), Therese Landström (flöjt), Sandra Andersson (flöjt), Andreas Fransson (slagverk), Mattias Nyström (fagott), Hjalmar Ståhlberg (baryton), Emma Decker (saxofon), Mika Andersson (flöjt) och Jenny Albrektsson (horn).

Ungdomarna samlades från söndagen veckan innan festivalen, för att under en veckas tid öva in repertoaren till de två framträdanden som EJO skulle göra under musikfestivalen. Förutom repetitioner fans tid för att umgås och lära känna varandra. Alla ungdomar inkvarterades under veckan hos privatfamiljer i Bad Bramstedt. 

Orkestern framträde under musikfestivalens invigning och under lördagskvällen i festivaltältet. Via länken här kan Du se och lyssna till EJO:s del av invigningskonserten: https://www.youtube.com/watch?v=_6TdvpUo3Nw 

Förutom ungdomarna från Mjölby Ungdomsmusikkår medverkade två musikanter i EJO från Mjölby Stadsmusikkår, nämligen de båda slagverkarna Hannes Malm och Melker Gustafsson. 

Både Mjölby Storband och Mjölby Stadsmusikkår deltog under musikfestivalen och vid de två marschframträdande som genomföredes under festivalen, förstärktes Mjölby Stadsmusikkår med musikanter från Ungdomsmusikkåren och Storbandet.

2015-07-01   SILVERMEDALJ

SAM_1319

Tidigt på tisdagsmorgonen rullade två bussar in i Mjölby med ungdomar från Ungdomsmusikkåren som besökt staden Rastede och den internationella musikfestival som gått av stapeln under veckoslutet 26-28 juni.

Rastede ligger norr om Oldenburg i den Tyska delstaten Niedersachsen och här genomförs årligen Tysklands äldsta och största blåsmusikfestival. Detta år firande festivalen sitt 60-års jubileum och inte mindre än 3200 deltagare från 64 orkestrar medverkade. Förutom Europeiska deltagare fanns mer långväga gäster från Brasilien, Thailand, Colombia och Australien.

Mjölby Ungdomsmusikkår deltog som enda orkester från Sverige och genomförde konserter både i Rastede och i den närliggande staden Oldenburg. Utöver detta tävlade orkestern i konserttävling där man framförde Gandalf ur ”Sagen om Ringen” samt Folk Song Suite av Ralph Vaughan Williams. De poäng som de tre domarna delade ut gav orkestern en silvermedalj. ”-Ett jättebra resultat och en fantastisk prestation av alla ungdomar” säger dirigent Andreas Pettersson efter tävlingen. ”- Förutom poängen fick vi av domarna positiv respons för vårt repertoarval, som de var imponerade över att vi som ungdomsorkester tävlade med”.

2015-07-01   EUROPEISK UNGDOMSBLÅSORKESTER

MUMK1

Denna vecka deltar tio ungdomar från Mjölby Ungdomsmusikkår i den Europeiska Ungdomsblåsorkester som bildas i samband med firandet av  ”18:e Internationales Musikfest” i Bad Bramstedt.

Festivalen startades av dirigenten och ledaren för BT Orchester Walter Kruse (f 1925 – d 2000) som själv upplevt andra världskriget och insåg att en av nycklarna till minskad fientlighet mellan nationer var att låta människor från olika länder lära känna varandra. Hans bidrag till detta vara att 1965 starta en internationell musikfestival i sin hemstad, just med syftet att musikanter från olika länder skulle träffas för att spela, umgås och lära känna varandra.

Festivalen har sedan dess genomförts och firar i år sitt 50-års jubileum.

I samma anda grundade han 1969 en ”Europeisk Ungdomsblåsorkester” (Das 1. Europäische Jugendorchester- EJO) som i samband med varje festival samlas under en vecka för att repetera, umgås och lära känna varandra. Orkestern framträder sedan med konserter under musikfestivalen. I orkestern medverkar ungdomar upp till 25 år från många av Europas länder.

Till den orkester som bildas för festivalen 2015 har Mjölby Ungdomsmusikkår fått den stora äran att skicka ungdomar. Inte mindre än tio ungdomar har anmält sig för att under en vecka i juli vara med på detta äventyr, som kommer att bli ett minne för livet!

I festivalen medverkar även två andra orkestrar från Mjölby, nämligen Mjölby Stadsmusikkår och Mjölby Storband.

Läs mer om festivalen på: http://www.btorchester.de/

2015-06-22   MUSIKFESTIVAL I RASTEDE

Plakat_A3.indd

Nu på torsdag den 25 juni ger sig Mjölby Ungdomsmusikkår iväg på sin årliga resa. Denna gång bär det av till orten Rastede som ligger norr om Oldenburg i den Tyska delstaten Niedersachsen.

Här pågår under veckoslutet 26-28 juni Tysklands äldsta och största årligen återkommande musikfestival för blåsorkesterar. Detta år firar festivalen sitt 60-års jubileum och inte mindre än 64 orkestrar med totalt 3200 deltagare medverkar vid årets festival. Många orkestrar kommer naturligtvis från länder i Europa men det finns även mer långväga gäster från Brasilien, Thailand, Colombia och Australien.

Ungdomarna i Mjölby Ungdomsmusikkår håller nu som bäst på att förbereda sig inför kommande resa med extra övningar och repetitioner. Under festivaldagarna genomförs marscher och konserter samt en mängd tävlingar för marschorkestrar och även konserttävlingar. Ungdomsmusikkåren kommer att delta i konserttävlingen och där framföra Folk Song Suite av Ralph Vaughan Williams samt Gandalf ur ”Sagen om Ringen”.

2015-06-14   TRUMPETFYRVERKERI

Onsdagen den 17 juni är det åter dags för Mjölby Ungdomsmusikkår att framträda vid ”Sommarmusik i Gästis” , denna gång tillsammans med trumpetaren Jan Gustavsson.

jan_gustavsson_trumpet 2

Jan är född i Vadstena och har över 30 års erfarenhet som professionell musiker på allra högsta nivå runt om i världen. Han har bl a arbetet som solotrumpetare i  det Kongelige Kapel i Köpenhamn, Symfoniorkestern Norrköping och Kungliga Filharmoniska orkestern i Stockholm. Jan har studerat på Musikhögskolan i Göteborg för Bengt Eklund och i Chicago för Jan Friedman och Adolph Herseth.

Jan har valt att flytta hem till Östergötland och är nu mera bofast i Medevi. Under läsåret 2014/2015 har han vikarierat som trumpetpedagog på Kulturskolan i Mjölby. Under denna tid har han lett sektionsövningarna för trumpetarna i Mjölby Ungdomsmusikkår.

Vi är därför extra glada att får göra denna konsert tillsammans med Jan och det kommer förutom att bli en makalös konsert också bli en liten avslutning på vårt sammarbete, då Jan går vidare till nya utmaningar i musikvärlden i höst.

Konserten blir ett eldorado av musik med trumpet i fokus, vad sägs om: Come back to Sorrento, La Vie en Rose,  Aranjuez och Granada.

Hjärtligt välkomna till en stunds levande musik i hjärtat av Mjölby. Konserten startar klockan 18:30 och det är fri entré. Ta gärna med stol eller filt att sitta på.

Konserten arrangeras av föreningen Musik i Gästis.

2015-06-09  9:ornas KARNEVAL OCH SKOLAVSLUTNINGAR

svartatavlan sommarlov

Som traditionen bjuder framträder Mjölby Ungdomsmusikkår vid veckans skolavslutningar.  

Först ut marscherar vi tillsammans med Lagmansskolans 9:or vid deras festliga Karnevalståg. Tåget avgår från Dackeskolan torsdagen den 11 juni 15:00. Marschen går till Lagmanskolans skolgård via Centrum- Järnvägsgatan.

På kvällen den 11 juni marscherar vi tillsammans med Blåklintsskolans elever till Kyrkan. Samling på Blåsklintsskolans skolgård för första marsch 16:50 , för andra marschen är det samling 18:20.

Fredagen den 12 juni 08:00 är det Vasa Skolans tur att marschera till Mjölby Kyrka tillsammans med oss för att fira sin skolavslutning. Samma dag leder vi marschtåget för Egebyskolans elever. Avmarsch från skolgården 09:00 till Hembygdsgården, via Skänningevägen och Centrum. 

Vi i Ungdomsmusikkåren önskar alla elever och personal ett skönt och härligt Sommarlov!!

2015-06-04  NATIONALDAGSFIRANDE MED MJÖLBY UNGDOMSMUSIKKÅR

natinaldag_490

Den 6 juni kan Du fira Nationaldagen med Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi framträder både vid firandet i Skänninge och i Mjölby!

Skänninge Avmarsch från Järnvägsparken 09:50 till Järntorget i gamla Skänninge, där det blir nationaldagstal av Lasse Jonsson och framträdande av bl a Mjölby Ungdomsmusikkår.

Läs mer om arrangemanget på: http://www.skanningelions.se/program

Arrangör: Lions Club i Skänninge

Mjölby Samling i Gästisparken 13:50 för avmarsch mot Hembygdsgården.

Under firandet bjuds på musik av kör och spelmanslag från Kulturskolan, Kören Stämbandet samt Mjölby Ungdomsmusikkår.

Läs mer om arrangemanget på: http://mjolby.se/27027.html

Arrangör: Nationaldagskommittén i samarbete med Mjölby Scoutkår och Mjölby hembygdsförening

2015-04-26   FIRA IN VÅREN MED OSS

fira in våren

Fira Valborg och vårens ankomst tillsammans med Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi framträder vid följande tillfällen. 

29 april Valborgsmässofirande i Mantorp. Avmarsch från Vifolkaskolan 18:00 till Klämmestorpsskolan. Efter ankomst konsert vid skolan.

30 april  Valborgsmässofirande i Mjölby. Samlingsmusik på  Stora Torget 19:00, avmarsch mot Hembygdsgården 19:15. konsert i Hembygdsgården.

1 maj  Vårväkt i Mjölby.
Avmarsch från Lundby Kapell 07:00. Efter ankomst till Hembygdsgården kort konsert.

2015-04-26   PROGRAMBLAD 2015

Då har vi nöjet att få presentera vårt programblad för säsongen 2015. Här kan Du läsa mer om föreningen Mjölby Ungdomsmusikkår och dessa verksamhet.

Läs vårt programblad genom att klicka på bilden nedan.

Mjölby Ungdomsmusikkår - Programblad 2015

2015-02-10   LYSSNA VI FLYGER – En musikalisk resa jorden runt

Affisch A3

Söndagen den 15 mars kl 18:00 bjuder Mjölby Ungdomsmusikkår tillsammans med Magnus Bäcklund in till en mäktig konsert under temat ”Lyssna vi flyger”

Gästorkester: Notjägarna från Kulturskolan

Entré: Vuxen: 100 kr / Barn & Ungdom: 20 kr.  Förköp hos Mediacenter i Mjölby
OBS! Endast kontant betalning.

Överblivna biljetter säljes vid entrén från kl 17:00 på konsertdagen.

Konserten ingår i Abonnemangsserien som arrangeras av Mjölby Musikråd.

Konsertpartner:  Mjölby – Svartådalen Energi AB

2014-12-22   JULHÄLSNING

Santa Claus

Mjölby ungdomsmusikkår önskar alla en riktigt God Jul och allt det bästa inför det nya året

From all of Us to all of You! Merry Christmas and Happy New Year

2014-11-27   SKYLTSÖNDAG 1:a ADVENT

julen i mjölbySöndagen den 30 november medverkar Mjölby Ungdomsmusik-kårs Tomteorkester med tomteparad genom city. Paraden utgår från Stora torget kl 14:00. Efter ankomst till Jerikodalstorget ges en liten julkonsert.

Arrangör: Mjölby City i samverkan

2014-11-11   JULKONSERT

Välkommen på vår traditionella Julkonsert söndagen den 7 december kl 15 på Mjölby Kulturscen.

Kulturskolans körer medverkar med stämningsfullt luciatåg.

Entré & Fika 100 kr
Barn och Ungdomar fri entré

Biljetter säljes vid entrén. Kassan öppnar 14:00 ENDAST kontant betalning.

2014-11-06   KYRKOKONSERT

vårfrukyrkan sknSöndagen den 9 november klockan 16 ger Mjölby Ungdomsmusikkår kyrkokonsert i Vårfrukyrkan i Skänninge.

Orkestern kommer bl a att framföra musik från musikalen Kristina från Duvemåla samt delar av den kunglig bröllopsmusiken, Drottningholmsmusik, av Johan Helmich Roman.

Konserten arrangeras av Lions Club Skänninge i samverkan med Svenska kyrkan, Skänninge församling.

2014-10-26   ÅRSMÖTE

Vid Ungdomsmusikkårens årsmöte den 24 oktober omvaldes Sofie Larsson som ordförande för en tid av två år. Till ny kassör valde mötet Anneli Johansson och till ledamöter i styrelsen valdes Pia Hansson, Jesper Olofsson, Albin Johansson och Frida Gustavsson. Till suppleanter i styrelsen valdes Moa Magnusson och Göran Andersson.

Andreas Pettersson omvaldes till dirigent, lika så omvaldes Mia Dahl till vice dirigent.

Det blev delvis omval när det gäller drilledningen som nu består av Lillemor Rehn, Anna Bratt och Jessica Svärdell.

Vid årsmötet tilldelades Anna Bratt och Anna Hjertman ”Sven Jönsson stipendiet”

2014-08-14   EURO-MUSIKTAGE

SAM_0959

Mjölby Ungdomsmusikkår är just hemkomna efter att ha medverkat vid 17. EURO-MUSIKTAGE som gick av stapeln 8-10 augusti i den tyska staden Heikendorf, i närheten av Kiel.

Vid festivalen medverkade inte mindre än 25 orkestrar från bl a Danmark, Polen, Sverige och Tyskland, vilket innebär 1500 aktiva deltagare i festivalen.

För Ungdomsmusikkåren var det 5:e gången som vi besökte Heikendorf och medverkade vid den musikfestival, som anordnas vartannat år.

Förutom att lyssna och se andra orkestrar framträda ger festivalen många möjligheter till att knyta nya kontakter och lära känna ungdomar från flera länder. Festivalen ger även möjligheter till att utmana oss själva genom att tävla och bli bedömda för vad vi uppnått och jobbat med under året. Denna gång deltog vi i samtliga tävlingsmoment Konsert, marsch och show. I dessa tävlingsmoment lyckades Ungdomsmusikkåren mycket bra och fick första pris i både konsert och marschtävlingen samt en sjunde placering i showtävlingen, allt detta i en hård konkurrens från många mycket duktiga orkestrar.

Tidigt i tisdags morse rullade två bussar in i Mjölby med 70 något trötta ungdomar, men med många härliga minnen och många erfarenheter rikare. Förutom allt detta har de genom sina prestationer visat att vi i Mjölby kan vara stolta över våra ungdomar som på ett så fint sätt representerar Ungdomsmusikkåren, Mjölby och Sverige.

2014-07-02   BESÖK AV STADT JUGEND MUSIK ZÜRICH

Söndagen den 13 juli kommer äntligen våra vänner från Stadt Jugend Musik Zürich till oss på besök. De stannar till fredagen den 18 juli då de vänder kosan hemåt.

1V2J3724

En av deras ledare Werner Zembrod, som ganska nyligen var med några kollegor på besök i Sverige för att kolla upp de sista detaljerna, berättar att alla i orkestern ser fram emot att besöka Sverige och att träffa oss i Mjölby Ungdomsmusikkår. De har dekorerat sin repetitionslokal med svenska fanor och flaggor och tränar på en del svenska ord och fraser. Vi i Mjölby Ungdomsmusikkår träffade detta härliga gäng av musikanter vid vårt besök i Zürich 2012 och det uppstod genast vänskap mellan oss.

IMG_7225Välkommen att lyssna till denna orkester onsdagen den 16 juli kl 18, då de ger en konsert i Mjölby Hembygdsgård. Före konserten görs en gemensam marsch tillsammans med Mjölby Ungdomsmusikkår genom centrala Mjölby. Marschen utgår från Lidl klockan 17:00.

Hjärtligt välkomna på en härlig sommarkonsert i vår fantastiska oas Hembygdsgården.

Det går även bra att lyssna till orkestern:

Måndagen den 14 juli kl 18 vid Slottsgården i Vadstena

Tisdagen den 15 juli kl 14:30 Hovstallet i Stockholm  Läs mer på: http://gooo.se/mB

2014-06-15   MJÖLBY UNGDOMSMUSIKKÅR & JENS FILIPSSON

Onsdagen den 18 juni är det åter dags för Mjölby Ungdomsmusikkår att framträda vid ”Sommarmusik i Gästis” , denna gång tillsammans med Jens Filipsson, som gästartist.

Jens Filipsson(affisch)Jens är Mjölby-sonen som med hjälp av sin saxofon tagit sig ut i världen. Förutom Sverige så har han turnerat i Nepal, på Island och runt om i Europa.

Han har ett brett musikaliskt spektra och spelar ena stunden jazzkonserter i Stockholms konserthus, för att i nästa åka land och rike runt och spela 50-talsshower i bästa rockabilly-stil. Däremellan kanske du hittar honom i Vimmerby, som teatermusiker i Astrid Lindgrens Värld.

Han är en flitigt anlitad musiker och kan höras på flertalet svenska och internationella artisters skivor såväl som i TV-produktioner.

Du har bland annat kunna höra honom i husbandet i TV-programmet Partaj i Kanal 5, i den amerikanska TV-serien Community och på den amerikanska hip hop-artisten Childish Gambinos kritikerrosade album Because the Internet.

Vill du höra honom på skiva så kan du med fördel starta upp Spotify och lyssna till bandet Neighbourhood, som är det band Jens brinner mest för. Bandet har släppt två album som båda rosats av kritikerna, debutalbumet Maybe Tomorrow och uppföljaren The Enchanter.

Jens är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm men hans musikaliska bana startade på Musikskolan i Mjölby när han var 11 år, där lades en otroligt viktig grund i musicerandet. Genom att spela i Ungdomsmusikkåren, fick han möjlighet att utveckla sitt orkester och ensemblespel, något som  varit ovärderligt senare i karriären.

– ”Att man i Ungdomsmusikkåren dessutom som pirrig tonåring, fick kliva in i en buss och ge sig ut på resor till länder som Tyskland och Danmark och spela tillsammans med andra ungdomar från Europa, det säger sig självt hur utvecklande det är” berättar Jens.

– ”Att komma hem till Mjölby och spela är något som jag ser mycket fram emot och att få göra det på scenen i Gästisparken tillsammans med Ungdomsmusikkåren känns såklart otroligt speciellt. Inte minst eftersom jag själv så många gånger suttit där i Mjölbys olika orkestrar och spelat konserter

Hjärtligt välkomna till en stunds levande musik i hjärtat av Mjölby. Konserten startar klockan 18:30 och det är fri entré. Ta gärna med stol eller filt att sitta på.

Konserten arrangeras av föreningen Musik i Gästis.

2014-06-04  Nationaldagsfirande med Mjölby Ungdomsmusikkår

nationaldagenDen 6 juni kan Du fira Nationaldagen med Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi framträder både vid firandet i Skänninge och i Mjölby!

Skänninge
Avmarsch från Järnvägsparken 09:45 till Järntorget i gamla Skänninge, där det blir nationaldagstal av Kari Pettersson och framträdande av Mjölby Ungdomsmusikkår.

Läs mer om arrangemanget på: http://www.skanningelions.se/

Arrangör: Lions Club i Skänninge

Mjölby
Samling på Stora Torget 13:40. Avmarsch mot Hembygdsgården 14:00.

Under firandet bjuds på musik av barn- och ungdomskör från Kulturskolan, Kören Stämbandet samt Mjölby Ungdomsmusikkår.

Läs mer om arrangemanget på: http://www.mjolby.se/24761.html

Arrangör: Nationaldagskommittén i samarbete med Mjölby Scoutkår och Mjölby hembygdsförening

2014-04-28   Fira Valborg och Våren

Passa på att fira Valborg och vårens ankomst med Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi framträder vid följande tillfällen.

majbrasa29 april Valborgsmässofirande i Mantorp.
Avmarsch från Vifolkaskolan 18:00 till Klämmestorpsskolan. Efter ankomst konsert vid skolan.

30 april  Valborgsmässofirande i Mjölby.
Samlingsmusik på  Stora Torget 19:00, avmarsch mot Hembygdsgården 19:15. Konsert i Hembygdsgården.

1 maj  Vårväkt i Mjölby.
Avmarsch från Lagmansskolan 07:00. Efter ankomst till Hembygdsgården kort konsert.

2014-02-27   Musik från duk och scen

Söndagen den 16 mars kl 18:00 är det dags för Mjölby Ungdomsmusikkårs abonnemangskonsert på Mjölby Kulturscenen.

AffischKonserten har temat ”Musik från duk och scen”  och bjuder på musikstycken med anknytning till scen och duk, så som Star Wars, Annie, Karlsson på taket, Hajen, med flera.

Gästerorkester är Blåsgänget från Kulturskolan, som framträder både i foajén innan och tillsammans med Ungdomsmusikkåren under konserten.

Dirigent: Andreas Pettersson
Presentatör & Sång: Emma Johansson

Vi bjuder alla besökande barn/ungdomar på popcorn & läsk  

Entré 100 kr (vuxna 18 år) Barn och ungdomar fri entré.
Ej förköp. Biljettkassan öppnar 17:00

Konserten ingår Abonnemangsserien som arrangeras av Mjölby Musikråd.
Mjölby Ungdomsmusikkårs konsertpartner: Blåklintsbuss

Hjärtligt Välkomna till en härlig familjeföreställning !!

2013-11-16   JULKONSERT

Affisch beskSöndagen den 8 december kl 15:00 är det dags för Mjölby Ungdomsmusikkårs traditionella Julkonsert på Kulturscenen i Mjölby.

Förutom Ungdomsmusikkåren medverkar också Kulturskolans körer med luciatåg.

Vi bjuder på fika och det blir traditionellt jullotteri.

Entré & Fika 100 kr (vuxna 18 år)
Barn och ungdomar fri entré

Hjärtligt Välkomna !!

2013-11-10   ÅRSMÖTE

Vid föreningens årsmöte den 8 november valdes Johan Eriksson till nya kassör i Mjölby Ungdomsmusikkår. Johan efterträder Thorbjörn Lindell som innehaft detta uppdrag i åtta år. Övriga nya ledamöter i styrelsen blev Patricia Söderbäck, Emma Decker, Göran Stedt och Helena Decker. Till suppleanter i styrelsen valdes Jesper Olofsson och Carl-Johan Moberg.

Andreas Pettersson omvaldes till dirigent, lika så omvaldes Mia Dahl till vice dirigent.

Det blev även omval när det gäller drilledningen som består av Lillemor Rehn, Anna Bratt och Ingela Carlsson.

Vid årsmötet tilldelades Tilda Herrgårdh, Teodor Herrgårdh och Thorbjörn Lindell ”Sven Jönsson stipendiet”

2013-10-07   INVIGNING BANA/VÄG 9 OKTOBER

H.M._Konung_Carl_XVI_Gustaf_Kungl.Hovstaterna.Alexis_Daflos (1)Onsdagen den 9 oktober invigs infrastruktur-projektet BanVäg Motala-Mjölby. Det blir underhållning från klockan 10:30 vid Skänninge pendeltågstation och klockan 10:45 leder Mjölby Ungdomsmusikkår den stora paraden, som utgår från Stora torget till pendeltågsstationen. Klockan 11:00 börjar invigningsceremonin med tal av bl a kommunstyrelsens ordförande Cecilia Wilhelmsson. H.M. Konung Carl XVI Gustaf förrättar sedan den officiella invigningen.

Läs mer om invigningen på: http://www.mjolby.se/22813.html

2013-08-07   ÖSTERGÖTLANDS STÖRSTA MUSIKFESTIVAL

tutputtergbliten

Boxholms Musikkår bjuder även i år in till stor musikfestival i Boxholm helgen 16-18 augusti. Mjölby Ungdomsmusikkår är naturligtvis bland de medverkande orkestrarna. Passa på och kom och lyssna till oss lördagen den 17 augusti klockan 10:00 på stora scenen i festivaltältet (vid Folkets Hus). Vi genomför sedan marsch klockan 11:15 från Centrumkyrkan till festivaltältet och medverkar även vid den stora festivalmarschen som utgår från Torget med start 13:45.

Missa inte detta fantastiska tillfälle till att lyssna till massa härlig blåsmusik !!

Läs mer om festivalen: http://www.boxholmsmusikkar.se/festival/2013/index.php

2013-08-06   SKÄNNINGE MARKNAD

Besöker du Skänninge marknad, passa då på och kom förbi Ungdomsmusikkårens lottstånd vid Coop! Köp några lotter och stötta vår verksamhet.

2013-06-25   SEGER VID INTERNATIONELL MUSIKTÄVLING

MUMK Hattstedt 2013We wish all our friends abroad a Merry Christmas and a happy new yearDirigent Andreas Pettersson tar emot pokaler vid prisutdelningen.

Vid sitt besök under midsommarhelgen på den  ”11 Internationella musikfestivalen” i den nord tyska staden Hattstedt, lyckades Mjölby Ungdomsmusikkår med att vinna konserttävlingen. Orkestern framförde tre satser ur ”Second Suite in F” av Gustav Holst och ”Olympic Fanfare and Theme” av John Williams. Högst poäng fick Mjölby Ungdomsmusikkår för sitt framförande av ”Olympic Fanfare and Theme”. Av de tre domarna fick orkestern särskilt goda vitsord för sitt fina samspel och sin goda intonation. Många fina soloinsatser gjordes också av ungdomarna.

Även orkesterns dirigent Andreas Pettersson, fick en utmärkelse för bästa dirigent i konsertklassen.

Vid deltagandet i marschtävlingen fick Mjölby Ungdomsmusikkår totalt 183,3 poäng (av 200 möjliga) vilket gav ett första pris med ”särskild utmärkelse” och en placering på fjärde plats i sin tävlingsklass. Vilket också är en mycket bra prestation.

På festivalens invigning på fredagskvällen gjorde drillgruppen tillsammans med orkestern stor succé med bl.a. ett ABBA-potpurri. Under besöket i Hattstedt gavs det också många möjligheter till att umgås och träffa andra musikanter och drillare både från Tyskland och andra europiska länder.

2013-06-18   11 INTERNATIONELLA MUSIKFESTIVALEN I HATTSTEDT

Som traditionen bjuder ger sig Mjölby Ungdomsmusikkår ut på resa även denna sommar. Denna gång beger vi hos till norra delen av Tyskland och till staden Hattstedt, där man anordnar sin 11 internationella musikfestival. Detta år medverkar drygt 20 orkestrar från inte mindre än 7 nationer.

Vid festivalen finns det möjlighet att tävla och det kommer vi naturligtvis att göra både i marsch och konsert. Ungdomsmusikkåren kommer att framföra valda delar av tävlingsprogrammet i samband med sin konsert i Gästisparken den 19 juni (se nyhetsartikel nedan).

Läs mer om festivalen på : http://www.sz-hattstedt.de/joomla/

2013-06-17   MJÖLBY UNGDOMSMUSIKKÅR & ANDERS HANE 

Onsdagen den 19 juni är det åter dags för Mjölby Ungdomsmusikkår att framträda vid ”Sommarmusik i Gästis” , denna gång tillsammans med Anders Hane, som gästartist.

Konserten bjuder på blandad musik så som Fly me to the moon, Öpnna landskap, Deirdres samba. Orkestern kommer även att framföra några av de musikstycken som man kommer att  tävla med under midsommarhelgen, vid medverkan i ”11. Internationales Musikfest”,  i den tyska staden Hattstedt.

Hjärtligt välkomna till en stunds levande musik i hjärtat av Mjölby. Konserten startar klockan 18:30 och det är fri entré. Ta gärna med stol eller filt att sitta på. Konserten arrangeras av föreningen Musik i Gästis.

Anders HaneAnders Hane Mjölbysonen som framträder tillsammans med Mjölby Ungdomsmusikkår.

2013-05-15   SYMPOSIUM BLÅSORKESTERDIRIGENTER

Dirigent2_1844-001För att utveckla svensk blåsmusik arrangerar kommande helg RUM (Riksförbundet Unga Musikanter) symposium för blåsorkesterdirigenter.

Syftet är att diskutera hur man skall utveckla den svenska blåsmusiken och temat är ”Hur lyfter vi svensk blåsmusik till norsk nivå?”. Som föreläsare och inspiratörer deltar Trond Brenner, orkesterutvecklare i Norska Musikkorpsförbundet och den brittiske dirigenten Graham Jones, som just nu gästar Arméns Musikkår.

Vi i Mjölby Ungdomsmusikkår är naturligtvis både glada och stolta för att vår dirigent och musikaliske ledare Andreas Pettersson, tillhör en av de utvalda personerna som inbjudits att delta i detta symposium.

2013-05-13   KULTURDAGEN 8 JUNI

KulturdagenTillsammans med föreningar och studieförbund arrangerar Kultur- och fritidsförvaltningen en Kulturdag i Mjölby den 8 juni. Dagen är fullspäckad med aktiviteter från morgon till sena kvällen. Naturligtvis medverkar Mjölby Ungdomsmusikkår denna dag och leder det stor ”Sambatåget” som utgår från Kulturskolan klockan 10:30 och kommer fram till Jerikodalstorget c:a klockan 10:50. Dagen invigs sedan klockan 11:00 på Gästisscenen av Annika Ekström-Stockman och efter denna ceremoni fortsätter Mjölby Ungdomsmusikkår med konsert.

2013-02-08   VINDBONUS 2013

Företaget Stena Renewable delar årligen ut 110 000 kr till föreningar i Boxholm och Mjölby Kommun. Detta år fanns det ansökningar på över 900 000 kr. Mjölby Ungdomsmusikkår sökte Vindbonus för att kunna genomföra en resa och medverka vid en internationell musikfestival där det var möjligt att tävla både i marsch och konsert.

Vid en cermoni på Ekebergs Värdshus på torsdagskvällen fick vår förening ta emot 20 000 kr från Stena Renewable och deras samarbetsparner Kolsbo Bäck Vind AB. Övriga föreningar som mottog Vindbonus var Mjölby Golfklubb, Mjölby Hockey, Pingskyrkan i Mjölby, Boxholms Ridklubb, Mjölby Scoutkår, Mjölby Hembygdsförening, SMU i Mantorp och Åsbo Hembygdsförening.

Sofie Larsson orförande i Mjölby Ungdomsmusikkår berättar om föreningens verksamhet och om hur Vindbonusen ska användas vid den cermoni som anordnads på Ekebergs Värdshus.