Nyhetsarkiv – 2014

2014-12-22   JULHÄLSNING

Santa Claus

Mjölby ungdomsmusikkår önskar alla en riktigt God Jul och allt det bästa inför det nya året

From all of Us to all of You! Merry Christmas and Happy New Year

 

 

 

 

2014-11-27   SKYLTSÖNDAG 1:a ADVENT

julen i mjölbySöndagen den 30 november medverkar Mjölby Ungdomsmusik-kårs Tomteorkester med tomteparad genom city. Paraden utgår från Stora torget kl 14:00. Efter ankomst till Jerikodalstorget ges en liten julkonsert.

Arrangör: Mjölby City i samverkan

 

2014-11-11   JULKONSERT

Välkommen på vår traditionella Julkonsert söndagen den 7 december kl 15 på Mjölby Kulturscen.

Kulturskolans körer medverkar med stämningsfullt luciatåg.

Entré & Fika 100 kr
Barn och Ungdomar fri entré

 

Biljetter säljes vid entrén. Kassan öppnar 14:00 ENDAST kontant betalning.

 

 

 

2014-11-06   KYRKOKONSERT

vårfrukyrkan sknSöndagen den 9 november klockan 16 ger Mjölby Ungdomsmusikkår kyrkokonsert i Vårfrukyrkan i Skänninge.

Orkestern kommer bl a att framföra musik från musikalen Kristina från Duvemåla samt delar av den kunglig bröllopsmusiken, Drottningholmsmusik, av Johan Helmich Roman.

Konserten arrangeras av Lions Club Skänninge i samverkan med Svenska kyrkan, Skänninge församling.

 

2014-10-26   ÅRSMÖTE

Vid Ungdomsmusikkårens årsmöte den 24 oktober omvaldes Sofie Larsson som ordförande för en tid av två år. Till ny kassör valde mötet Anneli Johansson och till ledamöter i styrelsen valdes Pia Hansson, Jesper Olofsson, Albin Johansson och Frida Gustavsson. Till suppleanter i styrelsen valdes Moa Magnusson och Göran Andersson.

Andreas Pettersson omvaldes till dirigent, lika så omvaldes Mia Dahl till vice dirigent.

Det blev delvis omval när det gäller drilledningen som nu består av Lillemor Rehn, Anna Bratt och Jessica Svärdell.

Vid årsmötet tilldelades Anna Bratt och Anna Hjertman ”Sven Jönsson stipendiet”

 

2014-08-14   EURO-MUSIKTAGE

SAM_0959

Mjölby Ungdomsmusikkår är just hemkomna efter att ha medverkat vid 17. EURO-MUSIKTAGE som gick av stapeln 8-10 augusti i den tyska staden Heikendorf, i närheten av Kiel.

Vid festivalen medverkade inte mindre än 25 orkestrar från bl a Danmark, Polen, Sverige och Tyskland, vilket innebär 1500 aktiva deltagare i festivalen.

För Ungdomsmusikkåren var det 5:e gången som vi besökte Heikendorf och medverkade vid den musikfestival, som anordnas vartannat år.

Förutom att lyssna och se andra orkestrar framträda ger festivalen många möjligheter till att knyta nya kontakter och lära känna ungdomar från flera länder. Festivalen ger även möjligheter till att utmana oss själva genom att tävla och bli bedömda för vad vi uppnått och jobbat med under året. Denna gång deltog vi i samtliga tävlingsmoment Konsert, marsch och show. I dessa tävlingsmoment lyckades Ungdomsmusikkåren mycket bra och fick första pris i både konsert och marschtävlingen samt en sjunde placering i showtävlingen, allt detta i en hård konkurrens från många mycket duktiga orkestrar.

Tidigt i tisdags morse rullade två bussar in i Mjölby med 70 något trötta ungdomar, men med många härliga minnen och många erfarenheter rikare. Förutom allt detta har de genom sina prestationer visat att vi i Mjölby kan vara stolta över våra ungdomar som på ett så fint sätt representerar Ungdomsmusikkåren, Mjölby och Sverige.

 

2014-07-02   BESÖK AV STADT JUGEND MUSIK ZÜRICH

Söndagen den 13 juli kommer äntligen våra vänner från Stadt Jugend Musik Zürich till oss på besök. De stannar till fredagen den 18 juli då de vänder kosan hemåt.

1V2J3724

En av deras ledare Werner Zembrod, som ganska nyligen var med några kollegor på besök i Sverige för att kolla upp de sista detaljerna, berättar att alla i orkestern ser fram emot att besöka Sverige och att träffa oss i Mjölby Ungdomsmusikkår. De har dekorerat sin repetitionslokal med svenska fanor och flaggor och tränar på en del svenska ord och fraser. Vi i Mjölby Ungdomsmusikkår träffade detta härliga gäng av musikanter vid vårt besök i Zürich 2012 och det uppstod genast vänskap mellan oss.

IMG_7225Välkommen att lyssna till denna orkester onsdagen den 16 juli kl 18, då de ger en konsert i Mjölby Hembygdsgård. Före konserten görs en gemensam marsch tillsammans med Mjölby Ungdomsmusikkår genom centrala Mjölby. Marschen utgår från Lidl klockan 17:00.

Hjärtligt välkomna på en härlig sommarkonsert i vår fantastiska oas Hembygdsgården.

Det går även bra att lyssna till orkestern:

Måndagen den 14 juli kl 18 vid Slottsgården i Vadstena

Tisdagen den 15 juli kl 14:30 Hovstallet i Stockholm  Läs mer på: https://gooo.se/mB

 

2014-06-15   MJÖLBY UNGDOMSMUSIKKÅR & JENS FILIPSSON

Onsdagen den 18 juni är det åter dags för Mjölby Ungdomsmusikkår att framträda vid ”Sommarmusik i Gästis” , denna gång tillsammans med Jens Filipsson, som gästartist.

Jens Filipsson(affisch)Jens är Mjölby-sonen som med hjälp av sin saxofon tagit sig ut i världen. Förutom Sverige så har han turnerat i Nepal, på Island och runt om i Europa.

Han har ett brett musikaliskt spektra och spelar ena stunden jazzkonserter i Stockholms konserthus, för att i nästa åka land och rike runt och spela 50-talsshower i bästa rockabilly-stil. Däremellan kanske du hittar honom i Vimmerby, som teatermusiker i Astrid Lindgrens Värld.

Han är en flitigt anlitad musiker och kan höras på flertalet svenska och internationella artisters skivor såväl som i TV-produktioner.

Du har bland annat kunna höra honom i husbandet i TV-programmet Partaj i Kanal 5, i den amerikanska TV-serien Community och på den amerikanska hip hop-artisten Childish Gambinos kritikerrosade album Because the Internet.

Vill du höra honom på skiva så kan du med fördel starta upp Spotify och lyssna till bandet Neighbourhood, som är det band Jens brinner mest för. Bandet har släppt två album som båda rosats av kritikerna, debutalbumet Maybe Tomorrow och uppföljaren The Enchanter.

Jens är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm men hans musikaliska bana startade på Musikskolan i Mjölby när han var 11 år, där lades en otroligt viktig grund i musicerandet. Genom att spela i Ungdomsmusikkåren, fick han möjlighet att utveckla sitt orkester och ensemblespel, något som  varit ovärderligt senare i karriären.

– ”Att man i Ungdomsmusikkåren dessutom som pirrig tonåring, fick kliva in i en buss och ge sig ut på resor till länder som Tyskland och Danmark och spela tillsammans med andra ungdomar från Europa, det säger sig självt hur utvecklande det är” berättar Jens.

– ”Att komma hem till Mjölby och spela är något som jag ser mycket fram emot och att få göra det på scenen i Gästisparken tillsammans med Ungdomsmusikkåren känns såklart otroligt speciellt. Inte minst eftersom jag själv så många gånger suttit där i Mjölbys olika orkestrar och spelat konserter

Hjärtligt välkomna till en stunds levande musik i hjärtat av Mjölby. Konserten startar klockan 18:30 och det är fri entré. Ta gärna med stol eller filt att sitta på.

Konserten arrangeras av föreningen Musik i Gästis.

 

2014-06-04  Nationaldagsfirande med Mjölby Ungdomsmusikkår

nationaldagenDen 6 juni kan Du fira Nationaldagen med Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi framträder både vid firandet i Skänninge och i Mjölby!

 

Skänninge
Avmarsch från Järnvägsparken 09:45 till Järntorget i gamla Skänninge, där det blir nationaldagstal av Kari Pettersson och framträdande av Mjölby Ungdomsmusikkår.

Läs mer om arrangemanget på: https://www.skanningelions.se/

Arrangör: Lions Club i Skänninge

Mjölby
Samling på Stora Torget 13:40. Avmarsch mot Hembygdsgården 14:00.

Under firandet bjuds på musik av barn- och ungdomskör från Kulturskolan, Kören Stämbandet samt Mjölby Ungdomsmusikkår.

Läs mer om arrangemanget på: https://www.mjolby.se/24761.html

Arrangör: Nationaldagskommittén i samarbete med Mjölby Scoutkår och Mjölby hembygdsförening

 

2014-04-28   Fira Valborg och Våren

Passa på att fira Valborg och vårens ankomst med Mjölby Ungdomsmusikkår. Vi framträder vid följande tillfällen.

majbrasa29 april Valborgsmässofirande i Mantorp.
Avmarsch från Vifolkaskolan 18:00 till Klämmestorpsskolan. Efter ankomst konsert vid skolan.

30 april  Valborgsmässofirande i Mjölby.
Samlingsmusik på  Stora Torget 19:00, avmarsch mot Hembygdsgården 19:15. Konsert i Hembygdsgården.

 

1 maj  Vårväkt i Mjölby.
Avmarsch från Lagmansskolan 07:00. Efter ankomst till Hembygdsgården kort konsert.

 

2014-02-27   Musik från duk och scen

Söndagen den 16 mars kl 18:00 är det dags för Mjölby Ungdomsmusikkårs abonnemangskonsert på Mjölby Kulturscenen.

AffischKonserten har temat ”Musik från duk och scen”  och bjuder på musikstycken med anknytning till scen och duk, så som Star Wars, Annie, Karlsson på taket, Hajen, med flera.

Gästerorkester är Blåsgänget från Kulturskolan, som framträder både i foajén innan och tillsammans med Ungdomsmusikkåren under konserten.

Dirigent: Andreas Pettersson
Presentatör & Sång: Emma Johansson

 

Vi bjuder alla besökande barn/ungdomar på popcorn & läsk

Entré 100 kr (vuxna 18 år) Barn och ungdomar fri entré.
Ej förköp. Biljettkassan öppnar 17:00

Konserten ingår Abonnemangsserien som arrangeras av Mjölby Musikråd.
Mjölby Ungdomsmusikkårs konsertpartner: Blåklintsbuss

Hjärtligt Välkomna till en härlig familjeföreställning !!

 

projektet BanVäg Motala-Mjölby. Det blir underhållning från klockan 10:30 vid Skänninge pendeltågstation och klockan 10:45 leder Mjölby Ungdomsmusikkår den stora paraden, som utgår från Stora torget till pendeltågsstationen. Klockan 11:00 börjar invigningsceremonin med tal av bl a kommunstyrelsens ordförande Cecilia Wilhelmsson. H.M. Konung Carl XVI Gustaf förrättar sedan den officiella invigningen.

Läs mer om invigningen på: https://www.mjolby.se/22813.html

 

Boxholms Musikkår bjuder även i år in till stor musikfestival i Boxholm helgen 16-18 augusti. Mjölby Ungdomsmusikkår är naturligtvis bland de medverkande orkestrarna. Passa på och kom och lyssna till oss lördagen den 17 augusti klockan 10:00 på stora scenen i festivaltältet (vid Folkets Hus). Vi genomför sedan marsch klockan 11:15 från Centrumkyrkan till festivaltältet och medverkar även vid den stora festivalmarschen som utgår från Torget med start 13:45.

 

Missa inte detta fantastiska tillfälle till att lyssna till massa härlig blåsmusik !!

Läs mer om festivalen: https://www.boxholmsmusikkar.se/festival/2013/index.php