Nyhetsarkiv

2016-03-14  VINNARE

Från inskickade rätta svar på vår frågetävling har vi nu dragit 5 st. vinnare som vinner var sin biljett till vår konsert ”Congratulations” den 20 mars kl 18 på Mjölby Kulturscen.

Vinnarna är:

Sabina Björkman, Karin Smeds, Alva Lindh, Rolf Smeds och Maria Thosteman

GRATTIS!!

Ni hämtar ut Er vinst i biljettkassan på konsertdagen från kl 17.

De rätta svaren är:

A) Mjölby Ungdomsmusikkår bildades 1956 (svarsalternativ 2)

B) Den roll/funktion som går längst fram och leder en marscherande orkester kallas Tamburmajor (svarsalternativ 1)

C) Vid konserttävlingen under Svensk Blåsmusikfestival 2015 tilldelades Mjölby Ungdomsmusikkår högst poäng och där med en Guld (-medalj) (svarsalternativ X)

2016-03-09  VINN BILJETT TILL VÅR KONSERT 20 MARS

biljettNu har Du chansen att tävla och vinna en biljett till Mjölby Ungdomsmusikkårs konsert ”Congratulations” söndagen den 20 mars kl 18, på Mjölby Kulturscen. Vi drar 5 st. vinnare bland de rätt inskickade svaren.

 

Skicka in ditt svar på frågorna nedan, senast 2016-03-13 till: info@mumk.nu  

Ange även ditt namn och telefonnummer. Skriv i e-postens ämnesrad: Biljett.

Vi presenterar vinnarna på vår hemsida (www.mumk.nu) och på vår Facebooksida 2016-03-15.

Frågor:

A) Vilket år bildades Mjölby Ungdomsmusikkår?

1) 1973

X) 1927

2) 1956

B) Vad kallas den roll/funktion som går längst fram och leder en marscherande orkester?

1) Tamburmajor

X) Fanbärare

2) Tamburin

C) 2015 var Mjölby Ungdomsmusikkår med och tävlade i konserttävlingen vid Svensk Blåsmusikfestival, vilken valör på medalj fick man?

1) Silver

X) Guld

2) Brons

Lycka till !

 

2013-05-15   SYMPOSIUM BLÅSORKESTERDIRIGENTER

Dirigent2_1844-001För att utveckla svensk blåsmusik arrangerar kommande helg RUM (Riksförbundet Unga Musikanter) symposium för blåsorkesterdirigenter.

Syftet är att diskutera hur man skall utveckla den svenska blåsmusiken och temat är ”Hur lyfter vi svensk blåsmusik till norsk nivå?”. Som föreläsare och inspiratörer deltar Trond Brenner, orkesterutvecklare i Norska Musikkorpsförbundet och den brittiske dirigenten Graham Jones, som just nu gästar Arméns Musikkår.

 

Vi i Mjölby Ungdomsmusikkår är naturligtvis både glada och stolta för att vår dirigent och musikaliske ledare Andreas Pettersson, tillhör en av de utvalda personerna som inbjudits att delta i detta symposium.

 

2013-05-13   KULTURDAGEN 8 JUNI

KulturdagenTillsammans med föreningar och studieförbund arrangerar Kultur- och fritidsförvaltningen en Kulturdag i Mjölby den 8 juni. Dagen är fullspäckad med aktiviteter från morgon till sena kvällen. Naturligtvis medverkar Mjölby Ungdomsmusikkår denna dag och leder det stor ”Sambatåget” som utgår från Kulturskolan klockan 10:30 och kommer fram till Jerikodalstorget c:a klockan 10:50. Dagen invigs sedan klockan 11:00 på Gästisscenen av Annika Ekström-Stockman och efter denna ceremoni fortsätter Mjölby Ungdomsmusikkår med konsert.

 

2013-02-08   VINDBONUS 2013

Företaget Stena Renewable delar årligen ut 110 000 kr till föreningar i Boxholm och Mjölby Kommun. Detta år fanns det ansökningar på över 900 000 kr. Mjölby Ungdomsmusikkår sökte Vindbonus för att kunna genomföra en resa och medverka vid en internationell musikfestival där det var möjligt att tävla både i marsch och konsert.

Vid en cermoni på Ekebergs Värdshus på torsdagskvällen fick vår förening ta emot 20 000 kr från Stena Renewable och deras samarbetsparner Kolsbo Bäck Vind AB. Övriga föreningar som mottog Vindbonus var Mjölby Golfklubb, Mjölby Hockey, Pingskyrkan i Mjölby, Boxholms Ridklubb, Mjölby Scoutkår, Mjölby Hembygdsförening, SMU i Mantorp och Åsbo Hembygdsförening.

IMG_1417Sofie Larsson orförande i Mjölby Ungdomsmusikkår berättar om föreningens verksamhet och om hur Vindbonusen ska användas vid den cermoni som anordnads på Ekebergs Värdshus.